Schufa scurtează durata stocării datelor

După încheierea unei insolvențe private, datele celor afectați vor fi stocate de către agenția de credit Schufa doar timp de șase luni. Schufa reacționează la o viitoare hotărâre a CEJ.

Schufa, cea mai importantă agenție de raportare a creditelor din Germania pentru date financiare, și-a schimbat deja practica înainte ca hotărârile judecătorești să fie luate. În vigoare imediat, scurtează perioada de stocare a înregistrărilor privind falimentele private finalizate de la trei ani la șase luni.

Schufa a anunțat astăzi. Acest lucru este menit să creeze claritate și securitate pentru consumatori, a declarat un purtător de cuvânt pentru dpa. Implementarea tehnică va dura câteva săptămâni.

Curtea Federala de Justiție așteaptă decizia CEJ

Decizia agenției de credit ar putea anticipa mai multe hotărâri judecătorești viitoare. În această dimineață, Curtea Federală de Justiție (BGH) a anunțat că suspendă deocamdată procedurile în această chestiune pentru a aștepta o decizie a Curții Europene de Justiție (CEJ) în două cauze similare.

BGH audiază cazul unei foste persoane care desfășoară activități independente din nordul Germaniei, aflată în litigiu cu agenția de credit. (Ref. VI ZR 225/21). A trebuit să dea faliment în 2013. Falimentul consumatorilor permite persoanelor fizice să se elibereze de datorii, chiar dacă nu pot rambursa totul. La final există așa-numita scutire de datorii reziduale. Informațiile despre aceasta vor fi publicate pe un portal oficial de internet timp de șase luni. În cazul reclamantei, descărcarea de creanță reziduală a fost acordată în anul 2019 și intrat în portalul național de insolvență.

Stocarea datelor mai mult decât în ​​registrul public

Schufa a preluat datele și le-a salvat. Potrivit acestuia, bărbatul nu a primit un apartament închiriat din această cauză. El a cerut ca Schufa să-și ștergă datele. Cu toate acestea, au refuzat și s-au referit la regulile de conduită pentru agențiile de credit. După aceea, astfel de date sunt stocate timp de trei ani și apoi sunt șterse automat, astfel încât sunt disponibile la Schufa pentru mult mai mult timp decât în ​​registrul public.

Plângerea persoanei în cauză împotriva Schufa a ajuns la cea mai înaltă instanță germană, BGH. Dar acum vrea să verifice dacă o reglementare legală specifică agențiilor de credit este deloc necesară. Pentru că din mai 2018 intră în vigoare Regulamentul general al UE privind protecția datelor, în care nu există o astfel de reglementare. Prin urmare, BGH a adresat deja întrebări CEJ cu privire la interpretarea dreptului european. Deși hotărârea Curții Europene de Justiție din Luxemburg nu a fost încă pronunțată, semnalele de acolo indică faptul că perioadele mai lungi de stocare la birourile de credit vor fi, probabil, în curând de domeniul trecutului. În urmă cu aproape două săptămâni, avocatul general responsabil la CEJ și-a prezentat avizul juridic. El s-a îndoit că lui Schufa i se permite să stocheze date privind stingerea datoriilor reziduale după insolvență mai mult decât registrul public. Judecătorii europeni nu trebuie să adere la această opinie atunci când iau decizia, dar o folosesc adesea ca ghid.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu