white and blue pregnancy test kit
Photo by RODNAE Productions on Pexels.com

Se cere anularea a Art. 218 Cod Penal – ce pune avortul pe lista penala

Până acum, avorturile au fost în general pedepsite în Germania. Ministrul federal pentru afacerile familiei dorește să schimbe acest lucru și să desființeze paragraful relevant. Dar partenerul de coaliție FDP își exprimă îngrijorarea.

Ministrul federal al familiei, Lisa Paus, face eforturi pentru abolirea secțiunii 218 din Codul penal , care face avorturile o infracțiune pedepsită. Este vorba despre întrebări fundamentale, existențiale, este vorba despre dreptul omului la autodeterminare reproductivă și dreptul femeilor de a decide despre corpul lor, a declarat politicianul Verzilor pentru ziarele grupului de media Funke (edițiile de joi). Pentru ei, codul penal „nu este locul potrivit pentru a-l reglementa”.

„Cine altcineva decât femeile însărcinate ar trebui să decidă dacă vor sau pot avea un copil?” a întrebat Paus. „Cine altcineva decât femeile ar trebui să decidă când și la ce intervale au copii?”

Pe lângă accesul la contraceptive sigure și accesibile, piatra de temelie a dreptului omului la autodeterminare reproductivă este garanția avorturilor și a sarcinii și nașterii autodeterminate și sigure. „Femeile care fac avorturi nu trebuie să mai fie stigmatizate”, a spus ministrul.

Coaliția semafoare vrea așadar să examineze în această perioadă legislativă cum ar putea arăta reglementările pentru avort în afara codului penal. În acest scop, va fi înființată o comisie de autodeterminare a reproducerii și de medicină a reproducerii „pentru a clarifica tocmai aceste probleme juridice extrem de complexe”, a anunțat Paus.

Avortul nu se pedepsește în anumite condiții

Conform reglementării actuale, avorturile sunt, în general, pedepsite în Germania, dar rămân scutite de pedeapsă în anumite condiții – inclusiv după consiliere obligatorie și dacă sunt efectuate până în a douăsprezecea săptămână de sarcină.

Înaintarea lui Paus a fost întâmpinată cu preocupări în coaliție. Alineatul de drept penal aplicabil în prezent reprezintă „un compromis de succes ca rezultat al unei lungi discuții sociale”, a declarat purtătoarea de cuvânt a politicii juridice a grupului parlamentar FDP, Katrin Helling-Plahr, de la agenția de presă AFP. „Din motive etice și constituționale, sunt extrem de sceptic în privința renunțării la compromis”.

Comisia să examineze noua reglementare de la paragraful 218

Partidele de semafor SPD, Verzi și FDP au convenit în acordul de coaliție să înființeze o comisie care să examineze un nou regulament al paragrafului 218. Până acum, însă, nu este clar când își va începe efectiv activitatea comitetul.

Potrivit lui Paus, coaliția lucrează, de asemenea, „la presiune ridicată” pentru a pune capăt așa-numitei hărțuiri de pe trotuar a femeilor însărcinate . „Aș dori să reglementez acest lucru în 2023 cu o prelungire a Legii privind conflictul de sarcină pentru a prevedea în mod expres accesul nestingherit la centrele de consiliere prin lege”, a spus ministrul. Se are în vedere și crearea unei noi contravenții administrative, iar casa dumneavoastră este în discuții cu Ministerul de Interne și Justiție.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu