Impuscaturi in cazarma aerodromului din Wiener Neustadt: un mort si unul ranit

Vineri, un gardian în vârstă de 20 de ani a fost ucis după ce au fost trase focuri de armă în cazarma aerodromului din Wiener Neustadt, iar superiorul său în vârstă de 54 de ani a fost rănit.

Subofițerul în vârstă de 54 de ani din Burgenland a fost dus la spital cu răni și tratat ca ambulator în spital. În cursul unei dispute, la ora 6.55 a avut loc un schimb de focuri, în care militarul de bază a fost lovit mortal, a informat purtătorul de cuvânt al armatei Michael Bauer. Biroul de Stat al Poliției Criminale face cercetări.

Bărbatul de 54 de ani a suferit o lacerație, a spus poliția. Armata a spus că nu este o rană de armă. Potrivit purtătorului de cuvânt al poliției, Johann Baumschlager, bărbatul a fost arestat și se afla în custodia Oficiului de Stat al Poliției Criminale după tratament în ambulatoriu. „Sondajele sunt în desfășurare”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției Johann Baumschlager pentru APA după-amiază.
„Împotriva persoanei arestate a fost inițiată o anchetă preliminară privind omorul”, a declarat, la cerere, Erich Habitzl, purtătorul de cuvânt al parchetului din Wiener Neustadt. Ar trebui să se ia o decizie vineri sau sâmbătă dacă se solicită custodia. De asemenea, procurorul a dispus efectuarea autopsiei.

Armare în cazarma aerodromului din Wiener Neustadt

Se spune că recrutul și-ar fi amenințat camarazii din stația de gardă cu pușca de asalt, cu puțin timp înainte de transferul programat pentru ora 7 dimineața, a spus Bauer, referindu-se la declarațiile soldaților la APA. Superiorul ei, ofițerul zilei, a văzut acest lucru din exterior și a vrut să intervină pentru a o detensiona. Militarul „a sărit apoi asupra bărbatului de 54 de ani, l-a lovit cu piciorul și l-a lovit de mai multe ori în cap cu țeava pistolului”, a spus purtătorul de cuvânt. Ceilalți trei paznici au fugit apoi.

„În cursul discuției, au fost trase mai multe focuri de armă, după care soldatul de bază a fost lovit mortal”, se arată în comunicat. Tânărul de 20 de ani ar fi tras de mai multe ori cu o pușcă de asalt 77 în stația de gardă, iar superiorul său ar fi tras o împușcătură de pistol. Se spune că alți soldați ar fi asistat la incident.

focuri de armă în cazarma aerodromului din Wiener Neustadt: un mort

Cercetările sunt efectuate de grupul de la locul crimei și crimei din cadrul Biroului de Stat al Poliției Criminale. „Suntem la începutul anchetei”, a declarat pentru APA purtătorul de cuvânt al poliției Johann Baumschlager. A fost confirmată o crimă sângeroasă cu un mort și o persoană rănită. Pe lângă asigurarea probelor, au fost planificate interogatorii pentru a reconstitui cursul crimei. Întrebarea din cameră era dacă există autoapărare. Erich Habitzl, purtătorul de cuvânt al parchetului din Wiener Neustadt, a făcut referire la lucrările și sondajele aflate în desfășurare la locul crimei. Potrivit lui Bauer, patru paznici și un supraveghetor sunt de obicei de serviciu. Un ofițer în uniformă se află la intrarea în cazarmă cu o armă încărcată, în timp ce ceilalți trei se află în corpul de gardă. Superiorul tău este înarmat.

Potrivit emisiunii, cei implicați sunt îngrijiți de Serviciul Psihologic al Armatei. A fost constituită o comisie de anchetă. Printre altele, ea ar trebui să clarifice cum a avut loc schimbul de foc. Un raport inițial ar trebui să fie disponibil după 48 de ore.

Securizarea probelor în cazarma aerodromului din Wiener Neustadt

Mai multe vehicule ale poliției și ale poliției militare au putut fi văzute în fața cazărmii din Wiener Neustadt vineri dimineață. Criminalistica era în curs. Zona de intrare a cazărmii a fost acoperită cu plase de camuflaj ca ecran de intimitate.

Barăcile aerodromului din Wiener Neustadt a fost scena unui atac mortal de câini în noiembrie 2019. Un soldat a fost atacat și ucis de câini ciobănești belgieni. Tânărul de 31 de ani a fost găsit fără viață într-o canisa. Printre altele, bărbatul era responsabil cu alergarea și hrănirea mai multor animale. O anchetă împotriva conducătorului de câini responsabil și împotriva celor responsabili de armată care nu fuseseră investigați în mod special a fost întreruptă la sfârșitul anului 2020.

Potrivit transmisiei, tânărul de 20 de ani și-a început serviciul militar de bază în septembrie anul trecut și era gardian la cazarma Wiener Neustadt de la jumătatea lunii octombrie. Impecabilul în vârstă de 54 de ani a lucrat în armată din 1987 și în cazarma aerodromului din 2007. Este considerat un „soldat cu experiență operațională” și își îndeplinește datoria de ofițer de zi o dată sau de două ori pe lună.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu