Semafoarele inițiază reduceri ale indemnizației pentru creșterea copilului

Guvernul federal face următorul pas în proiectul de lege privind finanțarea bugetului prezentat de ministrul de finanțe Lindner. Alocația parentală urmează să fie redusă. De asemenea, vor fi redefinite prețurile la CO2 și alocațiile de îngrijire.

Urmează reducerile anunțate ale indemnizației pentru creșterea copilului: Miercuri, cabinetul a aprobat proiectul ministrului de finanțe Christian Lindner (FDP) pentru o lege de finanțare a bugetului. Potrivit proiectului de lege, limita de venit pentru dreptul la indemnizația parentală urmează să fie înjumătățită la 150.000 de euro pe an. Noua limită se aplică atât persoanelor cu alocație parentală comună, cât și părinților singuri.

Au existat dezbateri controversate în jurul acestui punct. Ministerul de Finanțe a solicitat ministrului afacerilor familiale, Lisa Paus (Verzi), să facă economii și a propus în acest scop alocația parentală. Paus a decis apoi să scadă limita de venit pentru a evita reducerea prestațiilor pentru familiile cu venituri mai mici. Până acum, limita de venit era de 300.000 de euro pentru cupluri și 250.000 de euro pentru părinții singuri.

Proiectul afectează și prețurile la CO2 și reducerile de îngrijire

Proiectul de lege privind finanțarea bugetului conține și o serie de alte reglementări care au ca scop, printre altele, să asigure consolidarea bugetară dorită de Lindner și respectarea frânei datoriilor. De exemplu, subvenția federală pentru asigurarea de îngrijire pe termen lung va fi complet anulată pentru anul viitor și pentru anii următori până în 2027 inclusiv. Pentru aceeași perioadă, plățile din fondurile de asigurare a îngrijirii pe termen lung în fondul de furnizare a îngrijirii pe termen lung vor fi reduse în mod corespunzător. Subvenția federală pentru asigurarea de pensii va fi, de asemenea, redusă.

Îngrijorarea privind contribuțiile mai mari pentru îngrijiri medicale în viitor

Ministrul federal al Sănătății, Karl Lauterbach (SPD), a declarat la Berlin că aceasta este “o măsură neutră din punct de vedere al costurilor” pentru asigurarea de îngrijire pe termen lung, cel puțin pentru perioada menționată. Pentru el, a fost mai presus de toate important “să nu se facă nicio reducere a prestațiilor” pentru asigurați și rudele acestora. Cu toate acestea, criticii subliniază că lipsa de fonduri în fondul de providență ar putea duce pe termen lung la creșterea contribuțiilor pentru îngrijirea pe termen lung.

Prețurile CO2 cresc mai mult decât era prevăzut

Noua lege reglementează, de asemenea, creșterea anunțată a prețului național al CO2 pentru căldură și transport la 40 de euro de la începutul anului 2024. În 2025, prețul CO2 va crește apoi la 50 de euro pe tona de CO2. Acest lucru înseamnă că prețurile vor crește mai mult decât fusese planificat între timp, dar vor rămâne totuși sub nivelul stabilit inițial de marea coaliție. În prezent, prețul CO2 este de 30 de euro pe tonă de CO2.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu