Tutun, pensie alimentară, pungi de plastic: ar trebui să cunoașteți aceste modificări pentru 2022

Unele legi și reguli se vor schimba în 2022. Multe dintre inovații pot fi benefice pentru individ: Hartz IV și scutirea de taxe vor fi mărite și contractele pot fi reziliate cu ușurință – dar există și o schimbare importantă la cumpărături.

Noi reglementări 2022: alocație fiscală mai mare

În 2022, alocația de bază pentru impozitul pe venit va continua să crească conform planului – pentru persoanele singure la 9.984 de euro. Adică o creștere de 240 de euro față de anul precedent. Soții au dreptul la 19.968 de euro, cu 480 de euro mai mult decât înainte.

Alocația de bază este suma până la care venitul soților singuri sau evaluați în comun rămâne scutit de impozit. Această sumă nu este afectată din punct de vedere fiscal. Acest lucru le oferă angajaților ceva mai mulți bani, deoarece din ianuarie 2022 statul va deduce doar impozitele pe venit peste noua alocație de bază fără taxe.

Contribuțiile până la care contribuabilii pot deduce întreținerea rudelor apropiate ca poveri extraordinare cresc cu aceeași sumă. Maximum 9.984 de euro sunt acolo din 2022 – în 2021 erau 9.744.

Schimbare în cumpărături: Gata cu pungi de plastic

Din ianuarie 2022, va fi interzisă pungile ușoare de transport din plastic în Germania. Această măsură are ca scop reducerea deșeurilor de plastic și protejarea mediului.

Comercianții cu amănuntul nu vor mai avea voie să înmâneze clienților pungi ușoare de transport din plastic. Acestea sunt pungi cu o grosime a peretelui de 15 până la 50 de micrometri. O încălcare a interdicției ar trebui să fie pedepsită ca infracțiune administrativă cu amenzi. Cu toate acestea, pungile de plastic din departamentul de fructe și legume sunt exceptate de la această regulă.

Salariul minim mai mare

Cei care primesc salariul minim pot aștepta cu nerăbdare un venit mai mare de la 1 ianuarie 2022. Salariul minim va crește apoi de la precedentul 9,60 EUR la 9,82 EUR pe oră. Acesta va fi apoi majorat din nou la 1 iulie 2022. Apoi trebuie să plătiți cel puțin 10,45 euro pe oră.

Creșterea taxei pe tutun

Pe 1 ianuarie va avea loc o majorare a taxei pe tutun în Germania, pentru prima dată în șapte ani. În Germania, taxa pe un pachet de 20 de țigări va crește în medie cu 10 cenți în noul an. Alți 10 cenți vor fi adăugați în 2023, iar alți 15 cenți per pachet vor fi adăugați în 2025 și 2026. Legea de modernizare a taxei pe tutun va intra în vigoare și la 1 ianuarie 2022. Tutunul de narghilea și tutunul încălzit, ambele au fost până acum impozitate mai puțin – ca și tutunul de pipă – sunt, de asemenea, impozitate mai mult. Se va întoarce șurubul fiscal și în ceea ce privește lichidele pentru țigări electronice – dar nu până la 1 iulie 2022.

Mai mult sprijin pentru copiii despărțiți

Potrivit „Tabelului Düsseldorfer”, copiii despărțiți au dreptul la puțin mai multă întreținere pentru Anul Nou. Cu toate acestea, în multe cazuri, creșterea este mai mică de unu la sută. Potrivit acesteia, întreținerea minimă de la 1 ianuarie 2022 pentru copiii cu vârsta cuprinsă între unu și cinci ani este de 396 de euro pe lună, în creștere cu trei euro. Pentru copiii de la șase până la unsprezece ani este 455 de euro și astfel cu patru euro în plus. Pentru copiii de la 12 la 17 ani este cu cinci euro mai mult (533 euro).

recensământul din 2022

În 2022 va exista un alt recensământ în Germania, acesta este un recensământ al populației bazat pe registre. Aceasta determină câți oameni trăiesc în Germania, cum trăiesc și lucrează. Multe decizii din guvernele federale, statale și locale se bazează pe cifrele populației și locuințelor. Prin urmare, este important un inventar regulat al populației.

În cea mai mare parte, datele din registrele administrative sunt folosite pentru recensământ, astfel încât majoritatea populației nu trebuie să furnizeze nicio informație. Din 2011, există un recensământ la nivelul UE la fiecare zece ani. Acest lucru ar fi trebuit de fapt să aibă loc în 2021, dar numărătoarea a fost amânată din cauza pandemiei corona.

Modificări la Hartz IV în 2022

În ianuarie 2022 va exista și o creștere a ratei Hartz IV. Pentru adulții singuri, aceasta este 449 de euro. Adică o creștere de trei euro. Tariful standard pentru tinerii de 14 ani și peste crește și el cu trei euro, până la 376 de euro. 

Soții și partenerii vor primi 404 de euro în viitor, adulții sub 25 de ani fără gospodărie proprie vor primi 360 de euro – de asemenea, un plus de trei euro fiecare. Pentru copii, tariful crește cu doi euro. Copiii cu vârsta de până la cinci ani vor primi 285 de euro pe lună la sfârșitul lunii decembrie în loc de cei 283 de euro anteriori. Copiii între șase și 13 ani vor primi 311 de euro în viitor. Cu toate acestea, au fost foarte multe critici la adresa schimbărilor din politică, afaceri și asociații, deoarece sunt doar creșteri foarte mici. 

Te poți înscrie ca șomer online din 2022

De la 1 ianuarie 2022, clienții se pot înregistra și online ca șomeri. Acest lucru se poate face de oriunde și non-stop în portalul clienților, după cum scrie Agenția Federală pentru Ocuparea Forței de Muncă . Cu toate acestea, persoanele care doresc să se înregistreze online ca șomeri ar avea nevoie de o carte de identitate cu o funcție de identificare online activată sau un permis de ședere electronic, o carte de identitate electronică sau o carte de identitate dintr-o țară din UE sau SEE cu funcție de identificare online, precum și AusweisApp2 sau un cititor de carduri pentru cărți de identitate. 

Bonus Corona până în martie 2022

Până la 31 martie 2022, angajatorii pot plăti în continuare angajaților un bonus Corona fără taxe. Cu toate acestea, limita maximă de 1.500 de euro nu poate fi depășită. Aceasta înseamnă că, dacă un bonus Corona fără taxe a fost deja plătit în 2021, totalul tuturor bonusurilor nu poate depăși 1.500 de euro.

Se împlinește termenul limită important: schimbul permisului de conducere

În noul an trebuie schimbat permisul de conducere . Asta înseamnă un sfârșit pentru „cartonul”: permisul de conducere german valabil nelimitat trebuie schimbat cu permisul de conducere al cardului de credit al UE. Acesta are o dată de expirare și, prin urmare, trebuie reînnoit din nou și din nou. Cu toate acestea, nu trebuie să susțineți un nou examen.

Schimbul se va desfășura în perioade eșalonate, cu o perioadă inițială care se încheie în 2022: „Orice persoană născută între 1953 și 1958 și care are permis de conducere eliberat înainte de 1 ianuarie 1999 trebuie să-l schimbe rapid. Perioada de schimb expiră la 19 ianuarie 2022. . Cei născuți între 1959 și 1964 mai au un an în plus”, spune Auto Club Europa e. V. Oricine este controlat de poliție cu vechi permis de conducere nu este încă pe linie pentru conducere fără permis; cu toate acestea, se poate datora o taxă de avertizare.

Din iulie 2022: anularea contractelor va fi mai ușoară

Până în prezent, termenii și condițiile generale au precizat de obicei că contractele pe termen lung trebuie reziliate cu trei luni înainte de sfârșitul perioadei contractuale. În caz contrar, contractul va fi prelungit cu un an întreg. Acest regulament nu se mai aplică contractelor încheiate la sau după 1 martie 2022. Acestea pot avea doar o perioadă de preaviz de o lună. Dacă pierdeți termenul de preaviz, contractele se prelungesc pe termen nelimitat, dar pot fi reziliate cu un preaviz de o lună.
 
Există o altă inovație pentru contractele online. Dacă în viitor încheiați un contract pe termen online, partenerul dvs. contractual trebuie să aibă un buton de anulare pe pagina sa de pornire începând cu 1 iulie 2022 . Aceasta este menită să însemne rezilieri deveni mai repede și mai ușor.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu