Un agresor de animale a ucis 12 câini cu heroină

Un caz de proporții enorme: într-o singură zi, un urator de câini a ucis viața a douăsprezece animale – alte aproape 20 au fost otrăvite grav!

Golden Retriever „Ruby” (1) a murit, de asemenea, pentru că un urator de câini a distribuit momeală otrăvită în parc

30 de câini au mâncat momeala otrăvitoare!

S-a întâmplat vineri (16 septembrie) în timp ce se plimba prin Bonifatiuspark din Frankfurt (Hessen): Aproximativ 30 de câini au mâncat momeli otrăvite care erau așezate în tufișuri și sub bănci.

Stapanul, Olaf Peukert, a descris în BILD chinul de moarte al iubitului său „Blacky” (unsprezece luni): „Nu mai putea merge acasă, și-a frecat nasul din nou și din nou. Saliva i-a ieșit din gură, s-a prăbușit în convulsii!”

Diagnosticul în clinica veterinară Kalbach: otrăvire!

Martina și fiul Constantin (8) deplâng pierderea câinelui lor Blacky (11 luni). A fost otrăvit la Frankfurt, alți 10 câini au murit
Foto: Reinhard Roskaritz

Aproape în același timp, la clinica veterinară au venit Labrador „Lucy” (1), Golden Retriever „Ruby” (1) și alți câini. Toate cu simptome de otrăvire! „Nimeni nu știa cum să-i ajute și ce fel de otravă era”, spune Marina Peukert.

Marc B. (51) și-a pierdut dragul „prieten” (4): „Nu voi uita niciodată pozele cu animalul nostru de luptă. Dimineața, la ora opt, am plecat la plimbare cu prietenul nostru, un câine de apă portughez. Deodată am văzut cum Buddy a dispărut sub o bancă. Probabil că a mâncat ceva din momeala otrăvită până atunci.”

Proprietarul lui Buddy a continuat: „Când am ajuns acasă, a început să alerge peste tot. Puțin mai târziu era mort.Nu am cuvinte. Câinii lătrau pe strada noastră. A fost liniște de vineri.”

Un proprietar de câine a colectat momeala cu carne toxică într-o pungă de plastic și a dus-o la veterinar. 
Testul rapid a fost pozitiv pentru droguri

“Lucy a fost ca al treilea copil al nostru”

Emanuele Di Meo (51 de ani) l-a pierdut pe Labrador Lucy (1): „Eram acasă din turul nostru de dimineață la șapte și jumătate – iar Lucy i-a fost brusc incredibil de sete. Ea a început să alerge. Asta ne-a părut puțin ciudat. Când am auzit lucruri similare despre câinii vecinilor, am mers cu mașina la clinica veterinară Kalbach. Dar era deja complet plin: am dat-o pe Lucy în mâinile personalului – nici măcar nu i-au cerut numele, ci au trimis-o imediat la tratament. A fost ultima dată când ne-am văzut câinele în viață.”

Toată familia doliu!

„Lucy a fost ca al treilea copil al nostru: pe vremea Coroanei a trebuit să stăm foarte mult acasă. A fost o binecuvântare pentru cei doi copii ai mei: ea se zbătea mereu, mereu acolo, trecându-ne prin această perioadă dificilă.”

Nici Labradorul Lucy (1) nu a avut nicio șansă

Test rapid pozitiv pentru heroină

Un test rapid a rezultat pozitiv pentru heroină și amfetamină. Pentru mulți câini condamnarea la moarte. Întrebată de BILD, poliția a confirmat otrăvirea. „Am trimis unul dintre momeli la laborator. Rezultatul va fi cunoscut în următoarele zile”, a spus un purtător de cuvânt.

Acum există semne la Bonifatiuspark care îi avertizează pe proprietarii de câini cu privire la momeli otrăvitoare ascunse. Poliția criminală face cercetări.

Triștii proprietari au lăsat în parc fotografii, flori și lumânări pentru cei dragi
Foto: Reinhard Roskaritz