Un cuplu își scoate masca pentru a bea cafea – și sunt aruncati din trenul ICE

După o scurtă vacanță la Rügen, un cuplu din Berlin a luat trenul înapoi la Berlin în noaptea de Revelion , relatează „ Tagesspiegel ”. Cuplul au început în jurul orei 10 dimineața, cu o călătorie de trei ore și jumătate cu trenul în care ar fi trebuit să se întoarcă la Berlin la 13:30.

Totuși, călătoria s-a încheiat devreme pentru ei, deoarece au fost aruncați afară de controlor.

Cuplul avea un compartiment pentru ei înșiși

Trenul era destul de gol, cuplul avea un compartiment pentru ei înșiși. Așa că, ca acasă, au decis să omite măștile. Când biletul a fost verificat de către controlor, aceștia au fost avertizați sa isi puna măștile. Ei au descris acest lucru „Tagesspiegel”.

Puțin mai târziu, însă, au făcut o gustare, controlorul i-a urmărit de pe coridor. Cu priviri și gesturi rele, le-a arătat cuplului măștile. Și-au pus din nou măștile, dar și-au terminat sandvișurile.

Situația a escaladat în timp ce beam cafea

Cu toate acestea, când cuplul și-au cumpărat o cafea în jurul orei 12, situația a escaladat. „Puțin mai târziu, acest angajat DB foarte agresiv a intrat în compartimentul nostru cu un coleg fără avertisment și ne-a spus să părăsim trenul”, a relatat cuplul. Ei au explicat că a bea cafea cu mască era imposibil. Dar acest argument și încercarea de a-și cere scuze și de a dezamorsa situația a fost fără succes – au fost nevoiți să coboare în Pasewalk. 

O jumătate de oră mai târziu următorul ICE s-a oprit acolo – li sa permis să călătorească mai departe.

Deutsche Bahn nu vede nicio vină în sine

Întrebată de „Tagesspiegel”, DB a spus că angajatul a acționat corect. „După ce angajatul le-a subliniat de două ori pasagerilor că li se cere să poarte măști , aceștia au fost excluși din călătorie .” Este irelevant dacă o gospodărie comună este într-un singur compartiment. Cu toate acestea, masca poate fi îndepărtată pentru o perioadă scurtă de timp pentru a mânca și a bea.

Nu se știe cât de des au fost aruncați pasagerii în anii Corona. Nu există statistici privind excluderile de călătorie.

Cerința de mască pentru trenurile regionale a fost deja eliminată în mai multe state federale. La câteva zile după incident, s-a știut că și statele Berlin și Brandenburg vor să desființeze obligația de a folosi transportul local.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu