Vineri Greva la Nivel National: Bahn suspendă traficul pe distanțe lungi până la ora 13.00

Călătorii trebuie să se pregătească din nou pentru perturbări masive. Sindicatul căilor ferate și al transporturilor (EVG) a anunțat pentru vineri o grevă de câteva ore la nivel național. De asemenea, astăzi și mâine vor avea loc greve pe aeroportul din Hamburg.

Angajații feroviari sunt chemați la grevă vineri, între orele 3 și 11, după cum a anunțat sindicatul EVG. Căile ferate au anunțat apoi că serviciile pe distanțe lungi vor fi complet suspendate până la ora 13.00 în ziua grevei. După aceea, traficul feroviar urmează să fie reluat treptat, dar consecințele grevei ar putea dura până la începutul serii. Serviciile regionale ale DB vor fi anulate în mare parte dimineața. Angajații companiei feroviare Transdev sunt de asemenea chemați la o grevă de avertisment, după cum a anunțat joi sindicatul. Grupul Transdev include, printre altele, Nordwestbahn.

Și companiile feroviare Erixx Holstein, Nordbahn sau AKN se așteaptă la probleme. Angajații de acolo nu sunt ei înșiși în grevă – dar companiile sunt dependente de angajații DB, de exemplu în cabinele de semnalizare. Din acest motiv, toate cele trei companii feroviare presupun că ar putea exista anulări și întârzieri, sau chiar anularea completă a legăturilor.

S-Bahn Hamburg: “Restricții masive

S-Bahn-ul din Hamburg se așteaptă, de asemenea, la “restricții masive”. În schimb, metroul și autobuzele Hochbahn vor funcționa ca de obicei, a declarat o purtătoare de cuvânt a companiei de transport. La Hanovra, târgul se va încheia vineri seara. Greva feroviară ar putea afecta, de asemenea, planurile de călătorie ale expozanților și vizitatorilor de acolo.

EVG a criticat o “atitudine de refuz” a angajatorilor în cadrul negocierilor colective și o lipsă de apreciere ca justificare pentru greva de avertisment. “Transmitem un semnal clar că nu dorim să lovim pasagerii, ci companiile, apelând la o grevă temporară de avertisment la primele ore ale dimineții de data aceasta”, a anunțat Cosima Ingenschay, membră a consiliului director al EVG.

MV: Fără trenuri ODEG dimineața

Ostdeutsche Eisenbahn GmbH (ODEG), care operează în Mecklenburg-Vorpommern, a anunțat o anulare completă a trenurilor pe toate cele 15 linii. “Chiar dacă ODEG nu este direct în grevă, serviciile noastre feroviare vor fi complet oprite. Contextul este că Ostdeutsche Eisenbahn folosește infrastructura DB Netz AG, care nu va fi apoi deservită, deoarece dispecerii de trenuri ai DB, de exemplu, sunt și ei în grevă”, a anunțat compania. Încă de la miezul nopții de vineri, ar putea exista restricții în operațiuni care ar putea dura până la sfârșitul zilei, a avertizat Odeg.

Calea ferată: EVG se concentrează doar pe scandal – linia telefonică pentru grevă pentru a oferi informații

Deutsche Bahn a condamnat greva anunțată ca fiind “complet inutilă și inutilă”. Ziua de vineri este cea mai aglomerată zi a săptămânii, iar greva de avertisment îi va afecta “în mod deosebit” pe mulți navetiști, a declarat directorul de personal al DB, Martin Seiler. EVG și-a “pierdut complet simțul proporțiilor” și “urmărește doar să facă scandal”. Căile ferate se așteaptă la restricții considerabile. “Toți cei care pot să-și reprogrameze programul ar trebui să o facă”, a spus Sailer. El a adăugat că căile ferate vor “oferi cât mai multă bunăvoință posibil” călătorilor. O linie telefonică gratuită pentru grevă a fost înființată la numărul 08000-996633.

Sindicatul feroviar cere cel puțin 650 de euro în plus la salarii

Sindicatul EVG cere cel puțin 650 de euro în plus la salariu pe lună, pe o perioadă de un an, sau cu 12% mai mult pentru veniturile superioare. Sindicatul se află în prezent în a doua rundă de negocieri cu aproximativ 50 de companii feroviare.

Grevă de avertisment la nivel național deja la sfârșitul lunii martie

EVG a organizat deja o primă grevă de avertisment împreună cu sindicatul ver.di la sfârșitul lunii martie. Atunci, nu numai transportul feroviar regional și pe distanțe lungi, ci și transportul aerian și maritim au fost paralizate.

Oferta Deutsche Bahn este insuficientă – EVG vrea să crească presiunea

Între timp, în sectorul public s-a ajuns la o decizie de mediere, pe care Deutsche Bahn vrea de asemenea să o urmeze. Au fost propuse creșteri salariale în valoare totală de peste zece procente. Mediatorii au propus o compensație pentru inflație neimpozabilă de 3.000 de euro, care să fie plătită în mai multe tranșe până în februarie 2024, cu o primă plată în iunie 2023.

În weekend, EVG a respins această propunere ca fiind insuficientă. Acum trebuie să se pună mai multă presiune pe termen scurt asupra angajatorilor, “care încă mai cred că pot ignora revendicările lucrătorilor”.

Grevă și la aeroportul din Hamburg

La aeroporturile din Hamburg, Düsseldorf și Köln/Bonn, angajații din domeniul securității aviatice, al controlului pasagerilor, al controlului personalului și al mărfurilor, precum și din zonele de servicii, sunt de asemenea chemați la o grevă de avertisment astăzi și mâine.

Numai la Hamburg sunt afectați 80.000 de pasageri. Toate plecările de astăzi și de vineri au fost anulate. Dintre cele 153 de sosiri de joi, aproximativ o treime au fost anulate, potrivit operatorului. Vineri, situația este similară: 156 de plecări și o parte din cele 157 de sosiri, cu aproximativ 39.000 de pasageri, trebuie anulate. Ultima grevă a personalului de control, în urmă cu aproximativ o lună, a durat 24 de ore. La aeroporturile din Hanovra și Münster/Osnabrück (FMO), operațiunile continuă, potrivit primelor informații.

Potrivit EVG, aceasta nu s-a consultat cu ver.di înainte de noua grevă de avertisment. “Nu am făcut acest lucru, nu există nicio coordonare de data aceasta”, a declarat Kristian Loroch, membru al comitetului de negociere al EVG. A fost o coincidență faptul că transportul aerian și cel feroviar au intrat în grevă vineri în același timp.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu