15 ucenicii cele mai bine plătite din Germania

Care sunt școlile de formare profesionale cu cel mai mare salariu? Și cât câștigă în medie ucenicii din Germania? Puteți afla totul despre acest lucru aici.

Ucenicia ar trebui să fie distractivă, interesantă și să se potrivească cu talentele tinerilor stagiari. Dar nici salariul* nu trebuie neglijat, la urma urmei, chiria, mașina și hobby-urile trebuie, de asemenea, finanțate. Arătăm ce profesii aduc cei mai mulți bani în timpul formarii profesionale .

Comparație salarială: controlorii de trafic aerian și ofițerii de poliție se numără printre cursurile de formare cele mai bine plătite

Instruirea pentru a deveni controlor al traficului aerian este pe departe cea mai bine plătită instruire din Germania. Potrivit Bildung.de , ea este plătită cu aproximativ 1.150 de euro brut în primul an de ucenicie și poate aduce până la 5.900 de euro la sfârșitul perioadei de ucenicie . Cu toate acestea, există cerințe stricte pentru instruirea controlorilor de trafic aerian , deoarece această profesie implică multă responsabilitate.

De asemenea, Mecanicii stagiarii în domeniul navigației fluviale cât și polițiști se afla în clasamentul salarial cel mai înalt. Ucenicii încep în aceste profesii cu un salariu lunar brut de peste 1.000 de euro și cresc până la 1.700 de euro brut în al treilea an de ucenicie. Puteți vedea alte ucenicii bine plătite în următoarea salarizare:

Acesta este salariul mediu pe durata antrenamentului

Alocația medie pentru formare în Germania este calculată anual de Institutul Federal pentru Formare Profesională. Potrivit acestui lucru, cursanții au câștigat în medie 963 de euro în 2020 . Cu toate acestea, aceste informații se referă doar la salariul de formare convenit colectiv. Instruirea fără un acord colectiv nu este inclusă aici. Prin urmare, alocația medie efectivă de formare este probabil să fie mai mică. 

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu