Bayern: de Marti 2.Noiembrie noi reguli de Carantinare

Bavaria a înăsprit noi reglementările de carantină: persoanele de contact ale persoanelor infectate cu Covid-19 nu se mai pot testa liber după cinci zile. Reguli mai stricte se aplică și celor care au fost vaccinați și recuperați.

Bavaria a schimbat reglementările de carantină: de marți 02.Noiembrie, persoanele de contact ale persoanelor infectate se vor putea testa gratuit numai după șapte zile. Până acum, termenul limită a fost de cinci zile.

Persoanele de contact trebuie să rămână lipsite de simptome

Condiția prealabilă este ca în timpul carantinei la domiciliu să nu fi apărut semne tipice de boală , conform anunțului oficial al Ministerului Sănătății din Bavaria. În plus, un PCR sau un test rapid trebuie să fie negativ nu mai devreme de șapte zile de la ultimul contact cu persoana infectată.

https://preprod.erichmocanu.tv/castiga/

Motiv: rata mare de infectare

Această prelungire a perioadei minime de carantină este justificată de faptul că infecțiile ar putea fi adesea detectate numai după a cincea zi sau mai târziu. În plus, decretul general menționează creșterea semnificativă a numărului de infecții .

Noi reglementări și pentru persoanele vaccinate și convalescente

Același lucru este valabil și pentru cei care au fost vaccinați și pentru cei care s-au recuperat cu o vaccinare suplimentară care au fost testați pozitiv pentru coronavirus folosind un test PCR. Cu o boală asimptomatică, nici ei nu mai pot pro carantina după cinci zile cel mai devreme, ci numai după șapte zile. În plus, autoritățile locale pot emite oricând reguli mai stricte de carantină – „mai ales dacă există un focar regional ridicat”.