Biontech / Pfizer solicită aprobarea vaccinului pentru copii intre 5 si 11 ani

Mainz Dacă totul merge conform planului, în câteva săptămâni va exista și aprobarea pentru vaccinările corona la copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani. Ce înseamnă asta pentru Comisia permanentă de vaccinare?

Compania farmaceutică din Mainz, Biontech, și partenerul său american Pfizer au solicitat acum aprobarea vaccinului lor corona pentru copiii cu vârsta cuprinsă între cinci și unsprezece ani în Europa. Ambii au anunțat vineri la Mainz și New York că au transmis datele relevante privind investigațiile clinice la Agenția UE pentru Medicamente (EMA).

Aceleași date au fost deja transmise catre FDA SUA. Acolo, Biontech și Pfizer au solicitat aprobarea de urgență a vaccinului corona pentru copii cu vârsta cuprinsă între cinci și unsprezece ani pe 7 octombrie.

Ti-ai lasă copilul sa se Vaccineze?
181 voturi

Potrivit Biontech/Pfizer, studiile clinice arată că vaccinul este bine tolerat de copiii din această grupă de vârstă și provoacă un răspuns imun stabil. Spre deosebire de adolescenți, copiilor din această grupă de vârstă li s-a administrat doar o treime din doză. Potrivit companiilor, un total de 4500 de copii cu vârste cuprinse între șase și unsprezece ani participă la studiu; datele privind copiii de cinci până la unsprezece ani se bazează pe 2268 de participanți. Au fost implicate peste 90 de clinici din SUA, Finlanda, Polonia și Spania.

Un membru al Comisiei permanente de vaccinare (Stiko) nu presupune încă că există deja suficiente date privind efectele secundare rare ale vaccinării la copii în studiul de aprobare. Deoarece grupul de testare este încă prea mic pentru asta, pediatrul Martin Terhardt a declarat pentru „Tagesspiegel” din Berlin (vineri). Astfel de date vor fi disponibile numai după ce vaccinul a fost deja utilizat. „Acest lucru este diferit de vaccinul pentru cei peste doisprezece care era deja utilizat în alte țări când am făcut prima recomandare”, a explicat membrul Stiko.

https://preprod.erichmocanu.tv/tehnologie/whatsapp-peste-1-000-de-angajati-sa-ne-citeasca-mesajele-seria-1/

Specialistul în medicina pediatrică a declarat într-un interviu că își poate imagina că Stiko va face inițial o recomandare pentru copiii cu anumite condiții grave preexistente până când va exista o bază de date suficientă. „Mai presus de toate mă gândesc la copiii și adolescenții supraponderali în mod semnificativ.” Pentru că ar avea cu siguranță un risc mai mare de a se bolnavi cu Covid-19.

De îndată ce vaccinul este aprobat în Europa, acesta poate fi utilizat, a spus Terhardt. “Cu condiția ca riscul de vaccinare care nu este încă ușor de evaluat să fie acceptat de medici și părinți.”

În general, copiii au un risc semnificativ mai mic de a dezvolta Covid-19 sever decât adulții. “Este adevărat că focarele mari sunt mult mai puțin frecvente în centrele de zi și în școli, dar se întâmplă ca copiii să transmită virusul”, a spus Terhardt. Dacă numărul ar crește, atunci si boala este mai severa. 

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu