Copil de nouă ani vaccinat împotriva coronavirusului – tatăl depune plângere penală

Potrivit poliției, o fetiță de nouă ani a fost vaccinată „accidental” împotriva virusului corona la centrul de vaccinare din Bobingen din districtul Augsburg. Tatăl copilului a depus o plângere penală împotriva celor responsabili, a declarat marți, la cerere, un purtător de cuvânt al poliției din Augsburg. Acum exista investigații privind vătămarea corporală neglijentă.

Ar trebui verificat cine a fost implicat în vaccinare sâmbăta trecută și cum ar putea ajunge la o vaccinare accidentală, a spus purtătorul de cuvânt al poliției. Dar copilul este bine. Purtătorul de cuvânt al poliției a confirmat rapoartele despre „Augsburger Allgemeine” și Hitradio RT1. În consecință, tatăl avea de fapt o întâlnire de vaccinare, fiica lui l-a însoțit.

Potrivit rapoartelor, medicul vaccinat a întrebat-o pe fată dacă îi este teamă de injecții. Când medicul a dezinfectat brațul copilului, tatăl încă l-a perceput ca pe o distracție. Dar apoi medicul a vaccinat-o pe fată cu vaccinul de la Biontech. Vaccinul Biontech este aprobat pentru copii, dar numai de la vârsta de doisprezece ani.

Andrea Schmidt