Din toamna Testele ANTIGEN vor avea doar 4-8 ore valabilitate

Potrivit informațiilor de la Norddeutschen Rundfunks (NDR), cancelarul Angela Merkel și primii miniștri ai statelor federale lucrează la un „compromis” pentru tratarea așa-numitelor „persoane nevaccinate” pentru întâlnirea programată marția viitoare. Unul dintre puncte: testele rapide Corona cu o valabilitate semnificativ mai scurtă.

Marți, prim-miniștrii statelor federale se vor întâlni cu cancelarul Angela Merkel în cadrul rundei prim-ministrului pentru a  discuta despre modul de abordare a crizei Corona.

Conform NDR , unul dintre punctele de discuție este planul de a restrânge masiv valabilitatea actuală a testelor rapide corona.

Dacă testele rapide corona erau anterior valabile în general timp de 48 de ore și erau disponibile gratuit, de exemplu pentru vizitarea unui studio de fitness, a unui teatru sau a unui coafor, această perioadă de valabilitate va fi limitată la patru până la opt ore în viitor. Conform rapoartelor mass-media, persoanele nevaccinate trebuie sa se testeze cu un test rapid antigen negativ pentru cumpărături în supermarket începând din toamnă .

În plus, guvernul federal planifică ca testele rapide să fie achitate din buzunar din octombrie 2021. Conform rapoartelor media, prețurile aplicabile atunci se situează între 20 și 30 de euro pe test.

Drept urmare, persoanele care, din diverse motive, nu sunt vaccinati contra corona ar fi forțate să fie testate pentru o sumă de două cifre cu puțin timp înainte de a merge la cumpărături, de a merge la un concert sau de a merge la sport. Această măsură ar trebui să servească și la inducerea cetățenilor la vaccinare. Vaccinurile experimentale disponibile sunt permise numai într-o măsură limitată. Eficacitatea lor este controversată și nu se știe nimic despre efectele lor pe termen lung.

Andrea Schmidt