Documentul guvernamental dezvăluie dacă avem destul GAZ la iarna!

Este probabil cea mai importantă întrebare pentru milioane de cetățeni și afaceristi: Este suficient gaz pentru la iarnă?

În noul „Raport de management al aprovizionării cu gaz”, Agenția Federală de Rețea încearcă să ofere un răspuns.

„Aprovizionarea cu gaze în Germania este stabilă în acest moment”, spune ziarul exploziv. DAR: „Situația este tensionată și nu poate fi exclusă o nouă deteriorare a situației”.

Aceasta este vestea bună de pe piața gazelor

▶︎ Datorită toamnei blânde și a chiriașilor și proprietarilor de case mult mai economici, consumul de gaz în Germania a scăzut cu aproximativ o treime față de anul precedent.

▶︎ Agenția Federală de Rețea a notat un consum total de gaz de aproximativ 1800 gigawați oră (GWh) pentru ultima săptămână din octombrie. Adică cu aproximativ o treime mai puțin consum decât a fost înregistrat la sfârșitul lunii octombrie 2021 (2700 GWh).

▶︎ Clienții privați și comerciali au folosit mai puțin de jumătate din gaz comparativ cu 2021 la sfârșitul lunii octombrie. Au fost încă la 1000 GWh în 2021, dar au scăzut cu mult sub marca de 500 GWh în acest an. Clienții industriali au consumat 1.200 de gigawați oră (GWh) – cu o cincime mai puțin decât în ​​anul precedent.

︎ Prețurile cu ridicata ale gazelor au scăzut recent la aproximativ 100 de euro pe megawat oră (MWh). Comparație: La sfârșitul lunii august, prețul cu ridicata era cu mult peste 300 de euro. Potrivit Federal Network Agency, nivelurile de stocare a gazelor sunt la un nivel record: 99,55 la sută.

În ciuda veștilor bune, Agenția Federală de Rețea NU dă clar în raportul de situație!

Aceasta este vestea proastă de pe piața gazelor

︎ „Companiile și consumatorii privați trebuie să se adapteze la creșterea semnificativă a prețurilor la gaze”, se spune în ziar. La urma urmei, de îndată ce începe sezonul de încălzire și rezervoarele de stocare a gazelor sunt goale, cererea de gaz crește pe tot continentul.

▶︎ Zeci de nave pline cu gaz lichefiat GNL așteaptă deja în largul coastelor Europei până când prețurile la gaze vor crește și își pot vinde bunurile la prețuri mari.

▶︎ Nu poate fi exclus că va exista o lipsă acută de gaz în Germania în timpul iernii. În lucrarea Agenției Federale de Rețea, el spune că acest lucru ar putea fi evitat.

▶︎ „O penurie națională de gaze în timpul iernii poate fi evitată dacă , în primul rând, ținta de economii de cel puțin 20% este încă atinsă. În al doilea rând , terminalele GNL trebuie să se alimenteze la începutul anului și , în al treilea rând , scăderea importurilor cauzată de iarnă și creșterea exporturilor în prezent deosebit de scăzute sunt destul de moderate.”

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu