AUSTRIA: 33 de copii Vaccinați greșit.

Pentru că 33 de copii de la o școală primară din Salzburg au primit un vaccin complet greșit, părinții sunt foarte supărați. Unii dintre ei chiar doresc acum să ia măsuri legale.

33 de elevi de clasa a II-a ar fi trebuit să primească vaccinul cvadruplu împotriva poliomielitei, difteriei, tetanosului și tusei convulsive. Totuși, medicul vaccinator le-a injectat un preparat împotriva virusurilor HPV. Cu toate acestea, acest lucru este permis numai de la vârsta de nouă ani – toți copiii vaccinați sunt semnificativ mai mici.

„Cred că este groaznic, așa ceva nu ar trebui să se întâmple, e o nebunie”, spune o mamă. Deși copilul ei nu este afectat, ea a decis deja să nu-și vaccineze puii la campaniile școlare. „Aș prefera să-i duc la medicul de familie”, fură ea.

Autoritatea districtuală Hallein a fost responsabilă de vaccinare, un angajat de mult timp probabil a amestecat vaccinurile. Conducerea Regiuni spune ca este un caz izolat regretabil – a raportat „Krone”.

Mulți părinți sunt nervosi, iar unii sunt relaxați

Potrivit Ministerului Sănătății, nu există dovezi că există un risc crescut pentru sănătatea copiilor. Părinții afectați pot obține informații de la o linie telefonică. Asta nu este suficient pentru toată lumea. „Ne gândim să luăm măsuri legale pentru că o astfel de greșeală este o glumă”, spune un tată. Protectia pacienților a primit, de asemenea, întrebări în acest sens.

În plus, sunt și părinți care văd cauza cu calm: „Fiul meu merge bine, nu are efecte secundare. Toată lumea face greșeli”, spune diplomat o mamă. De altfel, conducerea școlii primare nu a vrut să comenteze.