Un copil de 12 ani a murit la două zile după vaccinarea Biontech

Un copil de doisprezece ani a murit în districtul Cuxhaven la două zile după ce a fost vaccinat împotriva virusului corona. Din cauza legăturii temporale strânse, autopsia cadavrului fusese comandată de către Departamentul de Sănătate, care a avut loc deja, a anunțat raionul miercuri.

„Deși raportul final al autopsiei nu este încă disponibil, protocolul preliminar de autopsie sugerează deja că copilul a murit ca urmare a vaccinării”, se arată într-un comunicat. În ceea ce privește bolile anterioare ale copilului, potrivit Institutului de Medicină Legală al Spitalului Universitar Hamburg-Eppendorf, o posibilă altă cauză nu poate fi încă complet exclusă înainte de evaluarea examinărilor țesuturilor fine. Rezultatele ar trebui să fie disponibile până joi. S-a folosit vaccinul Biontech.

Decesele raportate legate de vaccinarea corona la copii și adolescenți sunt extrem de rare. Institutul Paul Ehrlich (PEI) enumeră cinci astfel de cazuri suspecte până la 30 septembrie, care se referă la un rezultat fatal în 2 până la 24 de zile după vaccinarea cu produsul Biontech. Potrivit PEI, cel puțin trei dintre adolescenți aveau boli anterioare grave.

in curs de actualizare