Bonus pentru copii: Cine îl primește și cine îl plătește?

Kärnten – Gospodăriile ar trebui să primească un bonus pentru copii de 60 de euro pe lună pentru fiecare copil. Continuă să sosească mesaje disperate de la cititorii 5 Minuten că bonusul pentru copii încă nu a fost plătit. Dar cine este de fapt responsabil de plată?

“Ar fi trebuit să fie plătită în iulie, dar au existat probleme tehnice. Apoi au spus că o plată suplimentară de 120 de euro va fi adăugată la alocația familială în luna august”, a declarat un cititor al publicației 5 Minutes. “Bonusul pentru familie a sosit de mult timp, dar încă nu există niciun semn de bonus pentru copii”. Dar despre ce este vorba cu adevărat? Și cine plătește, de fapt, prima?

Cine are dreptul la ea?

Potrivit Ministerului Federal de Finanțe, prima familială este disponibilă pentru familiile care, în principiu, primesc alocația familială austriacă. Persoanele care ar dori să aibă dreptul la prima pentru copii sunt, de obicei, ambii părinți. Aceasta înseamnă că au dreptul la el fie persoana care primește alocația familială și partenerul său (soțul/soția), fie persoana care primește alocația familială și persoana care este obligată prin lege să întrețină financiar copilul și are dreptul la deducerea pentru întreținere.

Nu este necesară completarea niciunei cereri

Potrivit Cancelariei Federale: În plus față de alocația familială, primiți deducerile pentru copii. În 2023, aceasta se ridică la 61,8 euro pe copil (până în 2022 a fost de 58,4 euro). Nu trebuie să o solicitați separat. Pe scurt: Familiile care primesc indemnizație de șomaj, ajutor de șomaj, ajutor social și supliment de egalizare vor primi 60 de euro pe lună pentru fiecare copil până la sfârșitul anului 2024.

Dar cine plătește, de fapt, prima pentru copii?

Responsabilitatea pentru diferitele plăți revine diferitelor agenții: Părinții singuri primesc plata de la Ministerul de Finanțe. Beneficiarii de indemnizații de șomaj și de ajutor de șomaj primesc plata primei pentru copii de la Ministerul Muncii. Persoanele care primesc suplimentul de egalizare primesc alocația de la Instituția de Asigurări de Pensii. Persoanele care primesc asistență socială și supliment de egalizare primesc prima de la Ministerul Afacerilor Sociale.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu