Hotel din Viena tatuează angajații după angajare permanentă

Oricine este acolo timp de șase luni primește un piercing. Sau un tatuaj. Gratuit. De atunci, Hotelul Ruby nu a mai avut probleme de personal.

Mai întâi au avut probleme cu personalul. Atunci au avut o idee. Ruby  Hotel Group este reprezentat și la Viena cu trei hoteluri, inclusiv unul la Kaiserstrasse 2-4 (Viena-Neubau) Este nevoie de personal angajat și motivat pentru a se asigura că totul este întotdeauna la vârf. Acest lucru este rar, așa cum știe toată lumea din industria alimentară și hotelieră. Acum, departamentul de resurse umane a venit cu ceva care să atragă oamenii potriviți: tatuaje și piercing-uri gratuite după angajare.

De fapt, Romana nu și-a dorit niciodată să lucreze în industria hotelieră. Însă conceptul a convins-o atât de mult, încât i-a fost clar că aparține lui Ruby și poate reprezenta brandul în proporție de 200 la sută, spune originarul din Austria Inferioară, care locuiește la Viena de opt ani. Acum lucrează la Ruby ca manager de cont de grup. Ea crede că campania de tatuaje este „grozavă”. Iar cadoul de la angajator este „Ave Maria” de pe gât.

Campania de recrutare pentru tatuaje a fost lansată în iunie anul trecut. „Deoarece răspunsul a fost atât de mare, am prelungit chiar și campania până la sfârșitul lunii iunie 2023”, a declarat Uta Scheurer, Group VP People & Culture al Ruby Hotel Group, într-un interviu pentru „Heute  . Cum sa întâmplat asta? „Pe de o parte, în vremuri de deficit de muncitori calificați, angajatorii trebuie să găsească modalități inovatoare de recrutare pentru a recruta noi angajați, dar și pentru a menține angajații existenți. Pe de altă parte, generația mai tânără, în special, are nevoie de un alt și o abordare mai individuală departe de canalele convenționale de recrutare decât a fost cazul înainte de câțiva ani.”

Nu este un angajator conservator

Pentru a ieși din mulțime și pentru a arăta că Ruby este mai mult decât un angajator clasic, Ruby s-a hotărât pe „campania atractivă”, care are ca scop în primul rând să arate „că și industria hotelieră poate fi mai puțin conservatoare”. Și pentru a sublinia faptul că Ruby reprezintă diversitatea și caută oameni care nu se ascund, dar vor să-și exprime personalitatea, spune Scheurer.

Cifrele arată că pasul a meritat: „De la începutul campaniei, am observat o creștere a cererilor de 25 la sută”. Asta arată că campania are degetul pe puls.

„Acest lucru ne oferă o propunere de vânzare unică”, spune Scheurer. Și fără probleme de personal. Oferta este foarte populară. Ipoteza că acest lucru afectează vârsta medie nu este confirmată.
“Dimpotrivă. Desigur, continuăm să folosim canalele clasice cu măsurile noastre de recrutare. Odată cu campania, acum ne adresăm unui grup țintă și mai mare.”

Pe de o parte, măsura se adresează persoanelor care nu ar fi îndrăznit să aplice înainte în industria hotelieră, deoarece industria pare adesea puțin prăfuită și nu este văzută ca fiind deschisă, spune Scheurer. Și pe de altă parte, s-ar adresa tinerei generații, care mai degrabă au nevoie de o abordare mai digitală.

Majoritatea angajaților acceptă oferta

Câți angajați în total au fost acum perforați sau tatuați? „Ca să fiu sincer, nu am numărat cu adevărat asta. Dar se estimează că 70 la sută dintre angajații noștri au tatuaje”. Câte tatuaje sunt în total, probabil că nu vei afla niciodată concret. Primii angajați și-au răscumpărat deja tatuajele. „Totuși, întrucât am început campania abia anul trecut și una dintre condițiile pentru răscumpărare este ca angajatul să fi lucrat la Ruby cel puțin șase luni, abia acum primim primele facturi”.

Potrivit Scheurer, feedback-ul a fost constant pozitiv. “Unii dintre ei au luat cunoștință de Ruby și au aplicat și la noi din acest motiv. Alți solicitanți au auzit despre asta doar în interviu, dar au fost și complet entuziasmați de asta”. Și asta rămâne o decizie privată. „Angajații pot decide singuri ce vor să fie tatuat și nu trebuie să ni-l arate.”

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu