Valul de gripă violentă se extinde în Austria

Potrivit experților, există o activitate foarte mare a infecțiilor gripale. Ar trebui să te vaccinezi în continuare.

Epidemia de gripă ne-a ținut ferm în strânsoarea ei în timpul sărbătorilor de Crăciun. 143.793 de austrieci au fost raportați bolnavi la ÖGK în săptămâna calendaristică 51 ( ultimele cifre ) din cauza gripei și a infecțiilor asemănătoare gripei, 7.734 dintre ei din cauza gripei reale.

„Vaccinarea este deosebit de importantă”

În Austria Inferioară s-au înregistrat 23.436 de rapoarte de îmbolnăvire din cauza unei răceli și altele asemenea, 1.381 au rămas acasă din cauza gripei reale (Viena: 36.471 cazuri de răceli, dintre care 1.328 de cazuri reale de gripă în săptămâna calendaristică 51).

„De asemenea, vedem o activitate foarte mare a infecțiilor gripale în Austria Inferioară”, spune dr. Regina Klenk, director medical adjunct de stat, la „Today” . Gripa este o „boală gravă. Prin urmare, vaccinarea antigripală este deosebit de importantă și trebuie totuși profitată”, ne sfătuiește expertul. Mai presus de toate, persoanele cu risc, persoanele peste 60 de ani, precum și sugarii și copiii mici pot fi afectați în mod deosebit de grav de gripă. Dar oricine vrea să se protejeze bine împotriva unui curs sever ar trebui să fie și vaccinat.

În ultimii doi ani, din cauza măsurilor de protecție împotriva coronavirusului, a existat o circulație a gripei mai scăzută, motiv pentru care a scăzut și imunitatea la virusurile gripale. 

Situația din spitale

Sectorul sănătății se luptă și cu epidemia de gripă: din cei aproximativ 22.000 de personal spitalicesc și de îngrijire din Austria Inferioară, 1.037 erau în concediu medical sau concediu de îngrijire începând cu 27 decembrie. „Ultimii ani au fost provocatori din cauza pandemiei, dar în niciun moment clinicile noastre nu au fost închise sau îngrijirea acută nu a fost garantată. Acest lucru se datorează angajamentului incredibil al întregii noastre forțe de muncă. Datorită structurii noastre, putem oferi o rețea de aprovizionare continuă. Ne convine și cererea mai mică de tratamente planificate de sărbători”, spune Sabine Mlcoch, purtătorul de cuvânt al Agenției de Sănătate de Stat din Austria Inferioară.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu