Ce este interzis în mașină și ce este permis!

Oricine deține permis de conducere știe că există multe reguli. Dar, ca șoferi, nu suntem cu adevărat conștienți de unele dintre ele. Am rezumat pentru tine care sunt acestea.

Pentru unele lucruri există dezacord cu privire la faptul dacă acestea sunt într-adevăr permise. Am cercetat pentru tine și am descoperit miturile și întrebările:

Asta este Interzis:

1. Telefon mobil la volan

Nu este interzis doar să suni cu telefonul mobil la ureche. În calitate de șofer, nu aveți voie să utilizați multe alte funcții . De exemplu, nu aveți voie să scrieți sau să citiți mesaje. Respingerea apelurilor sau citirea orei sunt, de asemenea, interzise dacă trebuie să ridicați telefonul mobil pentru a face acest lucru. În caz contrar, există riscul unor amenzi între 100 și 200 de euro, precum și puncte în Flensburg și chiar interdicții de conducere .

2.  Utilizarea intensivă a radioului

Întrebarea dacă radioul poate fi acționat în timpul conducerii este un punct de disputa frecvent în instanță. Răspunsul este da, și de aceea astfel de cazuri sunt întotdeauna în fața instanțelor. Operarea radioului nu este o problema atata timp cat este vorba de reglarea volumului, schimbarea postului sau activitati similare cu durata de cateva secunde care nu distrage atentia de la trafic. Dar dacă începi să cauți setări mai complicate , cum ar fi basul sau ceva de genul ăsta, treci o linie. Deci: Funcționarea radioului este în regulă atâta timp cât este o mișcare la care nu trebuie să te uiți.

3. Decorarea mașinii de Crăciun

Toată lumea o știe: începe sezonul Advent și totul se luminează. Ce ar trebui să spună împotriva decorarii mașinii cu lumini de zâne? Din păcate, § 49 StVO se pronunță împotriva acestui lucru. Se precizează că în cockpit nu poate fi aprins absolut nimic care ar putea afecta sau pune în pericol alți utilizatori ai drumului. Și conduci ca Moș Crăciun deghizat? Din păcate, nici asta nu este posibil – poate fi emis chiar un avertisment .

4.  Purtarea animalelor de companie în portbagaj

Strict vorbind, este chiar contravenție administrativă dacă animalul nu este asigurat și în portbagaj printr-o cutie de transport care să corespundă dimensiunii sale sau cu centuri adecvate pentru animale.  Penalizare între 5 și 75 de euro și chiar un punct la Flensburg.

5. Utilizarea aplicațiilor Speed ​​Camera

Sunteți familiarizat cu rapoartele radarelor de la radio care sunt anunțate după rapoartele de blocaj de trafic la radio. Așadar, de ce să nu instalezi o aplicație de avertizare a radarelor de viteză pe telefonul tău mobil? Acestea sunt programe care colectează rapoarte ale camerelor de viteză pe Internet și afișează locațiile acestora pe o hartă. Deci arată ca un mesaj radio în formă scrisă. Dar legea vede altfel. Secțiunea 23 din StVO prevede: „Oricine conduce un vehicul nu poate opera sau transporta echipamente tehnice gata de operare destinate să indice sau să perturbe măsurile de monitorizare a traficului. Acest lucru se aplică în special dispozitivelor utilizate pentru a perturba sau afișa măsurătorile vitezei.” Deci situația este clară. Dacă utilizați într-adevăr o astfel de aplicație, „de obicei ar trebui să fie dificil pentru ofițerii de poliție să ofere dovezi, deoarece un smartphone poate fi confiscat numai în cazul unui „pericol iminent” sau prin ordin judecătoresc . Cu toate acestea, ambele sunt probabil puțin probabile. în cazul unei opriri în trafic.”, potrivit direcției de circulație. 

Asta este acceptat

1. Bătut alcool in timpul de Conducere

Nu există nicio lege care să interzică sa bei alcool in timpul conducerii. Trebuie respectată doar limita normală de alcool. În caz contrar, se aplică amenzile si interdictia de a mai conduce pentru alcool în sânge.

2. Călărește în șlapi sau desculț

Dacă vrei să conduci cu șlapi sau desculț, practic nu ești vinovat de nimic. Cu toate acestea, dacă are loc un accident care ar fi putut fi evitat cu încălțăminte mai rezistentă, pot apărea probleme cu asigurarea . Cu toate acestea, am dori să vă rugăm să nu riscați un accident din comoditate sau din conștientizarea modei.

3. Folosiți camere de bord

Camerele de bord sunt camere mici de pe bord sau pe parbriz care înregistrează în timp ce conduceți. Datorită unei hotărâri de referință, camerele de bord care înregistrează trafic sunt acum permise. 

4. Conducerea in costumul lui ADAM si Eva

Nu există o lege în Germania care să interzică conducerea goală, potrivit avocatului rutier Christian Heisl de la ADAC.

„Singura întrebare este cum se simte utilizatorul rutier dacă se simte extrem de deranjat, se simte deranjat, apoi poate raporta acest lucru”.

Vehiculul propriu, ca și propria casă, este văzut ca un spațiu protejat. Pur și simplu a fi gol fără caracter sexual rămâne nepedepsit. 

6. Mănâncă, bea și fumează 

În general, nu este interzis să mănânci sau să bei direct la volan . Chiar și alimentele fierbinți și grase sunt permise în mod expres în timpul conducerii. Fumatul unei țigări obișnuite cu tutun sau o țigară electronică nu este încă interzis în Germania Practic, trebuie să controlezi vehiculul în orice moment. Dar dacă țigara aprinsă cade în timp ce conduceți, de exemplu, și vă provoacă un accident, sunteți singurul răspunzător pentru daunele cauzate.