Angela Merkel s-a vaccinat împotriva COVID-19: „Sunt fericită!“

„Sunt fericită că astăzi am primit prima mea doză de vaccin  AstraZeneca”, a spus cancelarul german, citată într-un tweet al ministrul Sănătăţii, Steffen Seibert, care arată şi certificatul de vaccinare.

„Vaccinarea este cheia ieşirii din pandemie”, a spus Merkel. „Mulţumesc tuturor celor care participă la campania de vaccinare – şi tuturor celor care s-au vaccinaţi”, a adăugat Angela Merkel, titrează Mediafax.

Cancelarul în vârstă de 66 de ani intră în categoria de vârstă a publicului eligibil pentru vaccinare cu serul anglo-suedez. Acest vaccin anti-Covid, a cărui utilizare a fost suspendată, temporar, la mijlocul lunii martie, este recomandat în Germania doar celor cu vârsta peste 60 de ani, din cauza cazurilor de tromboză apărute în Europa.

Începând cu 2 aprilie, în Germania au fost raportate 42 de cazuri de tromboză venoasă cerebrală după vaccinarea AstraZeneca. În 35 de cazuri, sunt femei cu vârste cuprinse între 20 şi 63 de ani şi 8 persoane au murit.

Preşedintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, a primit, de asemenea, o primă doză din acest vaccin la începutul acestei luni.  Aproximativ 15,3 milioane de persoane din Germania primiseră până vineri cel puţin o doză de vaccin Covid-19.

În urmă cu o lună, premierul britanic Boris Johnson s-a vaccinat cu o primă doză de vaccin anti-COVID-19 produs de AstraZeneca. ”Nu am simţit practic nimic,” declara Boris Johnson în vârstă de 56 de ani.

Andrea Schmidt