Bavaria elimină cerința de mască FFP2 pe autobuze și trenuri

În ciuda faptului că numărul Corona crește din nou, obligația de a purta o mască FFP2 în autobuzele și trenurile din Bavaria în transportul local nu se va mai aplica la începutul lunii iulie.

Cabinetul a decis, marți, la München, că regulamentul Corona va fi prelungit cu încă patru săptămâni, dar o mască medicală este suficientă pentru a îndeplini cerința de mască. Actualul regulament este valabil până pe 2 iulie. Se poate presupune că noul regulament se va aplica imediat după aceea.

„După mai bine de doi ani de pandemie corona, este important să continuăm să examinăm reglementările noastre și să le adaptăm la noile circumstanțe”, a declarat ministrul Sănătății Klaus Holetschek (CSU) de la Agenția Germană de Presă din München. În lunile toride de vară ca în prezent și în condițiile actuale, este proporțional să se adapteze reglementările privind măștile, astfel încât fiecare să poată decide singur dacă dorește să poarte o mască FFP2 sau o mască medicală.

Cerința de mască în transportul public rămâne

„Este foarte important ca cerința de mască în transportul public să rămână! Mai avem nevoie de măsuri de protecție, având în vedere rata actuală de infectare. Nu trecem vara ușor“, a subliniat Holetschek. Totuși, acum revine cetățenilor să își asume responsabilitatea pentru alegerea unei măști FFP2 sau a măștii chirurgicale. „Masca FFP2 are un nivel mai ridicat de protecție. Dar este, de asemenea, esențial pentru protecție ca masca să fie purtată corect în orice moment și să aibă dimensiunea și potrivirea potrivite”.

În continuare: „Continuăm să recomandăm folosirea măștilor FFP2 oriunde mulți oameni se adună într-un spațiu mic. Dar măștile medicale oferă, de asemenea, protecție dacă sunt purtate corect în orice moment, iar cetățenii sunt liberi să le folosească.”