Ce trebuie sa faci dupa infectia cu SARS-CoV-2?

Daca ai fost externat, declarat vindecat sau esti in cea de-a 15-a zi dupa primul test pozitiv, este important sa iti verifici starea de sanatate. Exista o serie de analize si investigatii pe care este recomandat sa le faci, in functie de discutia cu medicul curant.

 

Primul pas in monitorizarea post COVID este un consult cu un medic generalist sau medicul de familie. In urma anamnezei, medicul iti va indica analizele si investigatiile necesare.

CT Torace, investigatia recomandata pentru monitorizare

Tomografia computerizata reprezinta investigatia de prima intentie in evaluarea leziunilor pulmonare post COVID-19. Daca ai simptome persistente precum oboseala sau dificultati in respiratie, ai putea avea nevoie de un CT pentru a evalua starea plamanilor tai. Pe termen lung, infectia cu SARS-Cov-2 poate lasa semne pe care trebuie sa le tratezi pentru a recapata capacitatea pulmonara.

Investigația durează câteva minute si este sigura, aparatele noastre CT fiind dotate cu aplicatia inteligenta DoseWatch, ce permite optimizarea scanarii si reducerea dozei de iradiere cu pana la 50%.

Daca ești în Germania sau Austria, discuta cu medicul tău de familie și spunei sa iți dea o trimitere către Radiolog!

Andrea Schmidt