Gata cu dovada 3G: regulile de intrare în Germania s-au relaxat

Cate stele merita presa?4 Votes

Deocamdată, la intrarea în Germania se aplică reguli corona relaxate. Cei care se întorc în vacanță și alți sosiți nu mai trebuie să depună dovada 3G că au fost vaccinați, recuperați sau testați până la sfârșitul lunii august.

Regulile corona pentru intrarea în Germania au fost relaxate deocamdată. Călătorii nu mai trebuie să aibă dovada 3G că au fost vaccinați, recuperați sau testați. Acest lucru reiese dintr-un regulament al Ministerului Federal al Sănătății, care intră în vigoare marți.

Răspuns la dezvoltarea pandemiei

Având în vedere evoluția actuală a pandemiei, obligația de a furniza dovezi care au existat anterior pentru toate persoanele în vârstă de doisprezece ani și peste nu mai poate fi aplicată. Acest nou regulament are scopul de a facilita călătoriile.

Regulamentul este valabil până pe 31 august

Regulamentul în varianta relaxată se aplică inițial până pe 31 august. Relaxarea regulilor de intrare a fost anunțată inițial că va intra în vigoare miercuri. Pentru o conexiune fără întreruperi după ce regulamentul anterior a expirat marți seară, noul regulament a intrat în vigoare marți, după cum a explicat ministerul.

Reglementările pentru zonele variante rămân în principiu

Practic, ca „frână de urgență”, regulile mai stricte pentru zonele în care circulă noi variante ale virusului corona rămân în vigoare. Călătorii de acolo trebuie să intre într-o carantină de 14 zile în Germania, chiar dacă sunt vaccinați sau și-au revenit. Cu toate acestea, în prezent , nu există nicio țară listată de Institutul Robert Koch (RKI) care să fi fost clasificată de guvernul federal ca zonă cu variante de virus.

Italia va ridica regulile de intrare de miercuri

Italia ridică regula 3G pentru intrare de la 1 iunie. În consecință, nu este necesar nici un rezultat negativ al testului pentru virusul corona, nici dovada recuperării sau vaccinarea corona. Ministerul italian al Sănătății de la Roma a anunțat că un ordin care se aplicase anterior va expira marți (azi). Măsura nu va fi prelungită. Regula 3G pentru intrare se încheie punctual la începutul sezonului de vacanță.

Cate stele merita presa?4 Votes