Lockdown pentru cei nevaccinati – anunt facut de Markus Söder

Söder: „Nu poate fi altfel” – Prim-ministrul Bavariei

Cel de-al patrulea val corona se acumulează în Germania mai mult decât oricare înainte. Și din nou, timpul este esențial pentru a reduce numărul tot mai mare de infecții pe drumul spre iarnă .

Institutul Robert Koch (RKI) a dat marți dimineața la 312,4 numărul de noi infecții la 100.000 de locuitori și săptămână. Pentru comparație: în ziua precedentă valoarea a fost 303,0, cu o săptămână în urmă era 213,7 (luna anterioară: 70,8).

Din ce în ce mai mulți politicieni de frunte sunt în favoarea unui „ carantinarea celor nevaccinati ”! PENTRU CĂ: Numărul de persoane nou infectate este în creștere (incidența actuală: 321,4).

Premierul Bavaria Markus Söder (54 de ani), liderul Verzilor Robert Habeck (52 de ani) și deputatul parlamentar SPD Dirk Wiese (38 de ani) vor să promoveze semnificativ vaccinarea în Germania.

După un examen de cabinet la München, Söder a spus luni: „În cele din urmă, se reduce la asta: este un fel de izolare pentru cei nevaccinati. Nu poate fi altfel.”

Habeck a spus în ARD: „Interzicerea contactului sau reglementarea 2G înseamnă în mare parte: blocare pentru persoanele nevaccinate. Aceasta este traducerea vulgară.”

https://preprod.erichmocanu.tv/corona19/corona-in-numere/

Semaforul trage frâiele

Adevărul este că noile reguli de zi cu zi Corona apar pentru milioane de oameni.

Acest lucru urmează să fie lovit săptămâna aceasta: joi, Bundestagul urmează să adopte planuri legislative ale potențialilor parteneri guvernamentali SPD, FDP și Verzi – și ar trebui să se potrivească cu runda de criză a cancelarului executiv Angela Merkel (CDU) și a primului ministru. , care se va reîntâlni pentru prima dată în aceeași zi discută.

Coaliția de semafor în curs de dezvoltare vrea să înăsprească măsurile corona, având în vedere creșterea abruptă a numărului de infecții – inclusiv o regulă 3G pentru autobuze, trenuri și taxiuri.

Potrivit negociatorilor: ministrul federal al transporturilor Andreas Scheuer (47 de ani, CSU) și ministrul Sănătății Jens Spahn (41 de ani, CDU) urmează să fie însărcinați să formuleze regulile în detaliu.

Ce alte planuri mai sunt?

▶ ︎ Restricții de contact ca opțiune: SPD, Verzii și FDP doresc acum să permită specificații suplimentare cu privire la câte persoane se pot întâlni în spații private și publice. În trecut, existau deja reguli în ordonanțele Corona ale țărilor bazate pe membrii diferitelor gospodării. Persoanele vaccinate nu au mai fost numărate.

▶ ︎ Cerințe mai stricte la nivel regional: catalogul, inclusiv măsurile coronare deosebit de dure, ar trebui de fapt redus semnificativ ca bază legală pentru expirarea planificată a situației epidemice de anvergură națională pe 25 noiembrie. Deocamdată, statele federale ar trebui, prin urmare, să poată impune în continuare cerințe privind obligativitatea măștii, la distanță, 2G sau 3G (vaccinat, recuperat, testat) pe o nouă bază. Cu toate acestea, mai ales în ceea ce privește punctele fierbinți ale corona, o „clauză de deschidere” ar trebui să permită și condiții mai stricte pentru state – parlamentul statului respectiv ar trebui să determine dacă este aplicabilă.

▶ ︎ Gamă mai mare de instrumente: pentru regiunile aflate într-o situație extrem de critică, ar trebui să fie posibile restricții mai drastice în acest fel. Acestea includ interdicții sau cerințe referitoare la evenimente recreative, culturale și sportive, demonstrații, adunări sau slujbe bisericești, restricții de acces la instituțiile de sănătate și interdicții privind vânzarea și consumul public de alcool.

Cu toate acestea, nu sunt incluse în mod expres: stadii de acces, închideri extinse ale școlilor și centrelor de zi, restaurantelor, magazinelor și hotelurilor, restricții privind călătoriile și înnoptările și interdicțiile de a face mișcare.

▶ ︎ Cerințe pentru lumea muncii: Cerința de birou la domiciliu a expirat pe 30 iunie și ar trebui acum să fie reactivată. În cazul muncii pe ecran sau la birou, angajatorii ar trebui să permită angajaților să lucreze de acasă dacă „nu există motive operaționale convingătoare pentru a preveni acest lucru”. Și angajații trebuie să accepte oferta „cu condiția să nu existe motive contrare”. Pentru asta este un proiect.

▶ ︎ 3G la locul de muncă : Oricine are un loc de muncă cu contact personal trebuie să fie vaccinat, recuperat sau testat negativ. Potrivit SPD, angajatorii ar trebui să poată controla acest lucru. Detalii, cum ar fi posibilele consecințe ale nerespectării, nu erau încă cunoscute.

▶ ︎ Test de extindere: specificațiile extinse 3G fac, de asemenea, necesare mai multe teste. De sâmbătă, toată lumea are din nou dreptul la cel puțin un test rapid gratuit pe săptămână, cu un certificat de prezentat – inclusiv cei care au fost vaccinați și cei care și-au revenit dacă li se solicită în mod special un test. Partidele de la semafor mai vor sa stipuleze legal si obligatiile de testare zilnica in azilurile de batrani.

▶ ︎ Mai multă viteză de vaccinare: Vaccinările care au stagnat acum urmează să fie intensificate rapid. Acest lucru ar trebui să funcționeze în cabinete, în care pacienților anterior le-a fost dificil să obțină programări rapid. Dar și prin mai multe oferte publice de vaccinare.

Andrea Schmidt