Șeful Stiko nu iși va vaccinat copilul de șapte ani

Chiar dacă vaccinul copiilor ar fi aprobat de EMA, șeful Stiko Thomas Mertens, în calitate de părinte, nu vrea sa-și vaccineze copilul. Potrivit lui Mertens, situația datelor nu este încă suficientă. Nu este clar dacă Stiko va recomanda vaccinarea în viitorul apropiat.

Tocmai pentru că cursurile severe la copii sunt extrem de rare, trebuie să cântărești și riscurile reziduale ale vaccinului, mai ales în ceea ce privește miocardita. Mertens nu înțelege că rata insuficientă de vaccinare în rândul adulților ar trebui acum compensată prin vaccinarea copiilor – și că părinții și-ar vaccina copiii doar pentru a evita dezavantajele sociale. „Acesta este un motiv deosebit”, spune Mertens. Situația este diferită pentru copiii cu boli anterioare relevante – pentru aceștia, vaccinarea va fi cu siguranță recomandată.

Stiko vrea să decidă până pe 11 decembrie dacă recomandă vaccinarea tuturor copiilor din Germania – vaccinul de la Biontech/Pfizer a fost aprobat în UE de la sfârșitul lunii noiembrie și va fi disponibil în Germania la jumătatea lunii decembrie sau la sfârșitul lui Decembrie. Situația de date „neintoxicantă” în prezent vorbește împotriva unei recomandări. Informațiile din SUA și Israel, unde copiii sunt deja vaccinați, nu sunt încă suficient de disponibile.

Cu o seară înainte, Mertens a recunoscut și că Stiko a ratat revista ARD „Panorama”. Anumite decizii ale Comisiei au fost luate prea târziu „din perspectiva actuală”. Potrivit acestuia, „ar fi fost probabil mai ieftin să începi să stimulezi mai devreme”.

„Și apoi Stiko începe să discute”

Mertens a explicat de ce Comisia Permanentă de Vaccinare a durat atât de mult să ia decizia: „Definăm mai întâi de ce date avem nevoie pentru a putea ajunge la o recomandare. Și când acest lucru este determinat, aceste date trebuie să fie colectate și elaborate. Și când aceste date sunt disponibile, Stiko începe să discute despre aceste date.”

Nu este treaba lui Stiko să organizeze „implementarea vaccinării” sau să decidă „cum sunt procurate vaccinurile, cum sunt distribuite vaccinurile. Toate acestea sunt lucruri care nu afectează deloc Stiko”. În plus, Stiko, în mod esențial voluntar, a fost lăsat singur de politicieni și „ar fi putut folosi personal mai bun”.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu