Tentativă de luare de mită: mită pentru „călătorie liberă” peste graniță

Un cetățean român în vârstă de 23 de ani a trebuit să răspundă în instanță săptămâna trecută pentru că a încercat să mituiască un soldat la graniță pentru a-și abuza de serviciu.

Românul a vrut să călătorească în Austria cu doi frați prin Nickelsdorf pe 11 mai 2021. Cu toate acestea, frații nu au putut prezenta niciun test PCR negativ.

„La acea vreme lucram ca pază pe o stradă de testare din Viena”, a relatat inculpatul. „Șeful meu a spus că încă are nevoie de oameni.” Apoi și-a luat doi dintre cei cinci frați ai săi și a vrut să meargă cu ei la Viena.

Toți cei trei bărbați au avut nevoie de teste PCR negative pentru a trece granița, dar numai inculpatul nu a avut. „Nu aveam bani să facem testele PCR în România”, a spus inculpatul. „Asta ar fi costat 100 de euro de persoană”.

Erau bani în formularul de înregistrare

Fără un test Covid, bărbații ar fi trebuit să intre în carantină. Potrivit inculpatului, acesta a vrut să-și ajute frații. „Am pus 50 de euro în certificatul de înmatriculare și am spus: Vă rog să mă lăsați să conduc”, a recunoscut el.

Soldatul nu a acceptat banii, dar a sunat la poliție. În cursul anchetei s-a dovedit că românul, care era înscris în căutarea unui loc de muncă si primea somaj in Austria, se afla de 30 de zile în țara natală, dar nu a raportat acest lucru la AMS.

În total, din ianuarie până în mai 2021, a încasat în mod greșit 900 de euro ajutor de șomaj. Ascunderea șederii în străinătate este considerată fraudă penală. „Deplasările în străinătate trebuie să fie anunțate”, a explicat un reprezentant al AMS.

Românul a fost condamnat la zece luni de închisoare cu suspendare. El trebuie să ramburseze indemnizația de șomaj primită greșit.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu