Boli de inimă după vaccinarea cu Biontech/Pfizer: Tinerii din Germania afectați - erichmopcanu.tv

Boli de inimă după vaccinarea cu Biontech/Pfizer: Tinerii din Germania afectați

Institutul Paul Ehrlich (PEI) a înregistrat 24 de cazuri de miocardită după vaccinările corona cu ingredientul activ Biontech la copii și adolescenți cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani până la sfârșitul lunii iulie.

Cazurile au fost observate mai frecvent după a doua vaccinare, potrivit raportului de siguranță al institutului, care a fost publicat vineri în Orașul Langen (Hessen). PEI este responsabil pentru siguranța vaccinurilor în Germania. Sunt afectați 22 de bărbați și 2 femei. Nu există niciun raport despre deces.

Datele au indicat că au fost raportate mai multe cazuri decât s-ar fi așteptat statistic din întâmplare. PEI evaluează în continuare raportul beneficiu-risc al vaccinurilor, cum ar fi cel de la Biontech / Pfizer, ca fiind pozitiv, parțial din cauza rarității rapoartelor. În total, copiilor și adolescenților între 12 și 17 ani li s-a injectat peste 1,3 milioane de doze de vaccin în această perioadă.

Vaccinul Biontech / Pfizer a fost, de asemenea, aprobat pentru vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani de la 31 martie 2021. Cele 24 de cazuri de miocardie au fost cele mai frecvente efecte secundare grave raportate, potrivit raportului. Reacția anafilactică a apărut la șapte adolescente și au fost raportate șase convulsii.

sursa: PEI 19.08.2021