AUSTRIA: Accesul la alocația familială devine din ce în ce mai ușor

Accesul la alocațiile familiale pentru copiii cu dizabilități urmează să fie simplificat pe viitor. Cei afectați ar trebui să primească apoi mai mulți bani pentru costurile suplimentare necesare. Acest lucru a fost decis în cadrul Zilei Persoanelor cu Dizabilități. Din ianuarie vor fi mai mulți bani. 

AUSTRIA. 2 decembrie este Ziua Dizabilității. În acest sens, comitetul de familie a decis asupra unui nou regulament. În consecință, ar trebui să fie mai ușor pentru familiile cu copii care au un handicap semnificativ să solicite alocația familială. De asemenea, ar trebui să primească mai mulți bani pentru costurile suplimentare necesare. 

Pe viitor, cardul de handicap va fi suficient ca dovadă

De la 1 martie, cardul de handicap ar trebui să fie suficient pentru a dovedi un handicap semnificativ. În prezent, sunt necesare examinări medicale suplimentare sau constatări corespunzătoare. Scopul este ca sprijinul să ajungă la familiile afectate „mai ușor și mai rapid”, spune ministrul Afacerilor Sociale Johannes Rauch. 

Creștere anuală din 2023

Aproximativ 91.000 de copii din Austria primesc în prezent alocații familiale sporite din cauza handicapului lor. Se plătește în plus față de alocația familială obișnuită și se ridică în prezent la 155,90 EUR pe lună. Din ianuarie, alocația familială majorată va crește la 164,90 EUR, după cum confirmă ministrul Familiei Susanne Raab. Pe lângă alte prestații sociale, alocația familială majorată este afectată și de valorificare și va crește anual din 2023. În viitor, aceasta nu va mai lua în calcul alocația de îngrijire. Acest lucru a fost decis și în cursul reformei îngrijirii. 

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu