Doctor or nurse giving vaccine to patient using the syringe injected in hospital. Preparing dose in needle. Protection against coronavirus, COVID-19 pandemic and pneumonia. Healthcare, medicine.

Au dispărut 147.000 de documente privind vaccinarea Corona în Salzburg

Crucea Roșie nu mai găsește un hard disk extern și laptopul aferent. Autoritatea pentru protecția datelor a fost informată.

La Salzburg, un hard disk pe care Crucea Roșie a stocat scanările a aproximativ 147.000 de fișe de documentare a vaccinărilor Corona nu poate fi găsit în prezent. “Din păcate, am descoperit că ne lipsește un suport de date”, a declarat luni pentru APA comandantul provincial de salvare al Crucii Roșii din Salzburg, Anton Holzer.

A vorbit despre o chestiune neplăcută. “Cu toate acestea, suntem convinși că vom găsi în continuare hard disk-ul extern și laptopul aferent.” Cu toate acestea, a spus el, s-a decis să se raporteze foile dispărute la clientul vaccinărilor Corona, provincia Salzburg.

“Statul a făcut acum un raport către autoritatea pentru protecția datelor”, a explicat Holzer. “Nu presupunem că există un trecut intenționat sau criminal. Și nu există indicii că datele ar fi ajuns în mâinile unor terțe părți.”

Suportul de date ar fi putut fi “mutat” în timpul relocării

Atunci când ultimele linii de vaccinare din Salzburg au fost închise în februarie și martie 2022, presiunea asupra personalului a fost foarte mare, a spus el. “Misiunea de ajutorare a refugiaților din Ucraina abia începuse și, în același timp, vârful valului Omikron a dus la o lipsă de personal. Demontarea liniilor de vaccinare a trebuit să se desfășoare rapid, lucrurile au intrat toate în depozit și apoi au fost parțial mutate din nou. Purtătorul de date trebuie să fi fost undeva într-o pungă”, a declarat Holzer.

Crucea Roșie Salzburg a efectuat aproximativ 300.000 de vaccinări Covid 19 în perioada februarie 2021 – martie 2022. La început, pe străzile de vaccinare au fost utilizate formulare educaționale și de documentare, de exemplu pentru a putea introduce datele în registrul electronic de vaccinare în conformitate cu cerințele legale.

“Pentru că s-au acumulat atât de multe foi de hârtie în traseele de vaccinare mobile și staționare din orașul Salzburg și din Flachgau, am decis să le scanăm, să le salvăm în format digital și apoi să le dăm spre eliminare unei companii specializate”, spune Holzer.

Cei afectați nu trebuie să se teamă de nicio pierdere de date
Aceste scanări ale formularelor, cele mai multe dintre ele completate de mână, nu mai pot fi găsite acum. Cu toate acestea, formularele de documentare ale rutelor de vaccinare a pacienților internați în celelalte districte din Salzburg, Tennengau, Pongau, Lungau și Pinzgau, nu sunt afectate.

“Datele de pe fișe arată cine a fost vaccinat, când, unde și de către cine, cu ce vaccin și cu ce loturi”. De asemenea, sunt trecute numele, adresa și numărul de asigurare națională al persoanei respective. Însă cei afectați nu trebuie să se teamă de nicio pierdere de date. “Toate vaccinările sunt documentate în certificatul electronic de vaccinare și pot fi accesate acolo în orice moment.

Crucea Roșie a înființat o linie telefonică de urgență pentru solicitări de informații. Aceasta poate fi contactată de luni până vineri, între orele 9:00 și 17:00, la numărul de telefon 0662 8144-10710 sau la adresa de e-mail (auskunft@s.roteskreuz.at).

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu