Austria: Ce trebuie să aveți în vedere pentru alocația familială?

Alocația familială este una dintre cele mai importante prestații sociale. Erich Mocanu, expert de la UE.legal, știe cine o primește și când este plătită și adulților.

Alocația familială se acordă în mod automat la nașterea unui copil, fără a fi necesară depunerea unei cereri, și se plătește în primul rând părintelui care conduce gospodăria (de obicei, mama). De asemenea, plata directă poate fi efectuată în contul curent al copilului. Pentru aceasta este necesară o cerere separată. Părinții trebuie să fie de acord cu această cerere în scris.

Cu toate acestea, dreptul rămâne întotdeauna la părinți. Prin urmare, orice reclamație este întotdeauna adresată părinților îndreptățiți. Consimțământul poate fi revocat în mod informal în orice moment.

Adulții pot primi, de asemenea, alocații familiale

În principiu, copiii majori au dreptul la alocație familială doar dacă nu mai există o relație de gospodărie cu părinții și dacă se poate demonstra că aceștia nu își îndeplinesc obligația de întreținere sau dacă copiii își pot asigura singuri întreținerea cu veniturile lor.

Nu se consideră că a încetat comunitatea de familie dacă copiii locuiesc într-un alt loc în scopul formării profesionale, iar părinții continuă să suporte principalele costuri de întreținere. Dacă aveți întrebări, vă rugăm să contactați UE.legal!

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu