Bonus nou – primul stat federal plătește acum 2.000 de euro

Primul bonus din 2023 va fi plătit luni. Cu ajutorul plafonului prețului căldurii sunt posibile subvenții de până la 2.000 de euro.

La începutul lunii decembrie, Burgenland a făcut furori cu șeful statului Hans-Peter Doskozil (SPÖ) cu o dublă lovitură de acoperire. Cu un plafon de preț al gazelor și căldurii, se dorește să remedieze situația pentru populația din Burgenland. Pentru acesta din urmă, cel mai estic stat federal a pus la dispoziție aproximativ 40 de milioane de euro.

„Efectele valului de inflație vor rămâne în centrul politicii de stat în 2023. Vom atenua creșterea costurilor cu încălzirea cu plafonul prețului de încălzire din Burgenland într-o manieră corectă din punct de vedere social și, astfel, vom ușura considerabil gospodăriile cu un venit anual net de până la 63.000 de euro”, spune Doskozils. Bonusul poate fi acum aplicat online la „www.burgenland.at/wpd”, dar cererile se pot face pe tot parcursul anului.

Bonusul pentru încălzire este destinat să ușureze povara veniturilor mici și mijlocii în special. „Pentru a ajuta gospodăriile din Burgenland cât mai bine în această perioadă dificilă, Burgenland ia până la 40 de milioane de euro. Acest lucru este necesar deoarece guvernul federal austriac – spre deosebire de Germania, de exemplu – nu și-a implementat propriul preț pentru căldură sau gaz. frână are”, spune șeful statului Burgenland. Plafonul se aplică tuturor furnizorilor de energie și tuturor tipurilor de încălzire. Suma maximă a subvenției este de 2.000 de euro.

Bonus plătit în două părți

Pentru calcul se utilizează venitul net anual al gospodăriei și costurile de căldură (costurile de încălzire) ale gospodăriei respective. Există patru limite superioare pentru venitul gospodăriei, în special pentru beneficiarii de subvenție pentru încălzire și, de asemenea, pentru gospodăriile de până la 33.000 EUR, până la 43.000 EUR și până la 63.000 EUR venitul net al gospodăriei pe an – cu procente eșalonate corespunzător. Dacă aplicați online pentru plafonul prețului căldurii, puteți utiliza și un instrument de calcul.  

Trei procente sunt incluse în calcul ca costuri rezonabile de încălzire pentru beneficiarii de subvenții pentru costurile de încălzire. Venitul gospodăriei până la 33.000 EUR este de patru procente, până la 43.000 EUR este cinci procente și până la 63.000 EUR șase procente sunt luate în considerare. Fondul social și climatic acoperă toate costurile de încălzire peste această sumă până la 2.000 EUR – limitat la 90% din consumul anului precedent, pentru a crea stimulente pentru economisirea energiei.

Finanțarea va fi plătită direct în cont în două tranșe în 2023. În cazul combustibililor fosili (gaz, petrol), aceasta este legată de disponibilitatea de a profita de consilierea energetică pentru a putea lua măsuri de creștere a eficienței energetice și de a trece la energie regenerabilă în propria zonă de locuit, dacă acestea sunt rezonabil.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu