Fără taxă, dar – Dezactivat pentru WhatsApp pe aceste telefoane

Compania-mamă Meta introduce modele de taxe pentru Facebook și Instagram. WhatsApp nu este afectat deocamdată – dar multe telefoane mobile sunt blocate.

Mai întâi, Twitter a introdus un nou model de abonament pentru utilizatorii săi, apoi guvernul federal austriac a venit cu o nouă taxă ORF – iar acum utilizarea Facebook și Instagram va fi, de asemenea, supusă unei taxe, așa cum anunță șeful Meta Mark Zuckerberg. În viitor, utilizatorii ar trebui să poată crea profiluri plătite care au funcții speciale – utilizarea generală a rețelelor sociale va rămâne liberă pentru moment. La WhatsApp, care aparține și metagrupului, nu există încă astfel de planuri, ci alte entuziasme.

„WhatsApp este cel mai popular messenger la nivel mondial – poate fi cu atât mai problematic dacă brusc nu îl mai poți folosi”, relatează vineri „nordbayern.de”. Motivul: utilizarea anumitor aplicații blochează telefoanele mobile din Messenger. Mai exact, sunt aplicații terțe care încearcă pur și simplu să copieze WhatsApp-ul oficial. Printre acestea se numără aplicații precum WhatsApp Plus în diverse versiuni, Yo WhatsApp, Fouad WhatsApp sau GB WhatsApp de SamMods. Motiv: Siguranța utilizatorilor nu poate fi garantată.

În plus, numeroase alte victime au fost acum expulzate când foloseau WhatApp. De atunci, WhatsApp a renunțat la suportul pentru dispozitivele Android care rulează versiuni anterioare Android 5.0, lansat în 2014. Dar utilizatorii de iPhone ar trebui să știe și: dacă au dispozitive cu iOS 10 lansat în 2016 sau iOS 11 lansat în 2017, nu vor mai primi actualizări. Pericolul: lacunele de securitate nu mai sunt remediate.

Cine este blocat – și ce puteți face în acest sens

Alte dezavantaje: Nu va mai fi posibilă crearea unui cont nou sau verificarea unui cont existent pe smartphone-urile afectate. Dispozitive care nu mai primesc suport WhatsApp de la 1 ianuarie 2023: Apple iPhone 5, 5c – Archos 53 Platinum – Grand S Flex ZTE – Grand X Quad V987 ZTE – HTC Desire 500 – Huawei Ascend D, D1, D2 – Huawei Ascend G740 – Huawei Ascend Mate – Huawei Ascend P1 – Huawei Quad CL – Lenovo A820 – LG Enact – LG Lucid 2 – LG Optimus 4X HD – LG Optimus F3 – LG Optimus F3Q și multe altele.

Dacă te uiți sub „Setări/Smartphone-ul meu” și vezi că Android 4.0.4 sau o versiune chiar mai veche rulează pe dispozitivul tău, ar trebui să faci o copie de rezervă a istoricului de chat înainte de 1 ianuarie pentru a fi în siguranță. Pe iOS, puteți face acest lucru în Setări > General > Actualizare software. Dacă o actualizare nu este posibilă, există două alternative. În loc de WhatsApp, poate fi folosită o aplicație alternativă, cum ar fi Telegram sau Threema. Sau pentru a continua să utilizați WhatsApp, este esențial un dispozitiv mai nou.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu