Imigranții primesc un voucher de 150 de euro pentru un curs de germană

Noii imigranți sunt susținuți de oraș atunci când încep la Viena. Pe viitor vor primi 150 de euro în „vouchere de limbă” pentru cursurile de germană. 

Din ianuarie 2023, cei nou sosiți vor primi vouchere de 150 de euro pentru cursurile de germană. Aceasta înseamnă că va exista un sprijin uniform pentru învățarea limbii germane din noul an. 

Limba ca factor important de integrare

„Înțelegerea, vorbirea și scrierea limbii germane este un pas important pentru integrare”, spune Ursula Struppe, șeful Departamentului pentru Integrare și Diversitate al orașului Viena. „Voucherele de limbă” vieneză pot fi răscumpărate de la furnizori de cursuri germane certificați. Acestea sunt valabile de îndată ce titularul poate dovedi că a participat la un eveniment de informare a programului de însoțire „StartWien”. 

„Limba și educația sunt factori esențiali pentru a vă găsi drumul într-o țară nouă și pentru a obține mai multe oportunități de muncă și de formare”, a declarat viceprimarul și consilierul municipal pentru integrare Christoph Wiederkehr (Neos). 

Oferta în peste 20 de limbi

Proiectul StartWien există în Viena din 2008 și sprijină persoanele care s-au mutat recent la Viena. De îndată ce primesc primul permis de ședere, primesc un pachet de start în trei etape cu informații în până la 20 de limbi. Inclus în pachet: o consultație individuală (start coaching), evenimente de informare pe teme precum dreptul rezidenței și muncii, educație, sănătate sau locuință, precum și „voucherele de limbă” care sunt menite să te ajute să înveți limba germană. 

Există acum videoclipuri explicative pe teme de educație și dreptul rezidenței. În următoarele câteva luni vor urma videoclipuri pe teme de viață, sănătate și muncă. În viitor, site- ul StartWien va fi interfața centrală pentru ofertele orașului pentru cei nou sosiți. 

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu