Multe cazuri de fraudă: bonusul de 200 de euro a fost oprit în mod surprinzător

Este un anunț surprinzător al ministrului pentru climă, Gewessler: prima de reparații de 200 de euro va fi oprită cu efect imediat. Motivul îl reprezintă mai multe cazuri de abuzuri frauduloase, care au obligat ministerul să restructureze subvenția. Toate detaliile pot fi găsite aici, pe Finanz.at.

Cu un total de aproximativ 3 500 de companii partenere din întreaga Austrie și o subvenție de până la 200 de euro, prima de reparații a fost, încă de la introducerea sa, un sprijin popular pentru toate persoanele care doresc să repare aparate electrocasnice sau electrice defecte. Solicitarea se poate face online în câțiva pași, iar prima poate fi răscumpărată printr-un voucher.

Bonus oprit din cauza escrocilor

Din cauza mai multor posibile cazuri de fraudă din partea unor companii care s-ar fi îmbogățit cu facturi falsificate din prima de reparații, aceasta a fost oprită. Este necesară o reorganizare care să includă o nouă “plasă de siguranță” pentru ca societățile frauduloase să nu mai poată profita, a explicat duminică ministrul pentru climă Leonore Gewessler (Verzi). Prin urmare, de acum înainte nu mai pot fi depuse noi cereri și nici nu mai pot fi plătite bonusuri.

O nouă plasă de siguranță începând cu 25 septembrie

Punctul central al conversiilor este plata subvenției. “Prima de reparații va merge acum direct la clienți”, spune Gewessler. Toate cererile primite până la 2 iulie 2023 vor fi în continuare procesate. După aceea, prima de reparații va fi oprită până la 25 septembrie 2023, după care va fi disponibilă din nou cu noi elemente de siguranță.

În viitor, clienții care activează bonusul vor primi banii direct. Acest lucru este pentru a preveni posibilele abuzuri din partea companiilor.

Suma subvenționată este de 50% din costuri, până la un maxim de 200 de euro. Bonificația este valabilă până în 2026 inclusiv și este destinată să amortizeze costurile de reparare a aparatelor electrice defecte. Toate detaliile privind prima de reparații pot fi găsite aici, pe Finanz.at.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu