Arhiva erichmocanu.tv – CC-BY 4.0 

Obligatoriu în Austria din noiembrie: șoferii riscă o amendă de 5000 de euro

De la 1 noiembrie 2023, anvelopele de iarnă sunt obligatorii în Austria. Nerespectarea acestora poate duce chiar la o amendă de până la 5000 de euro.

Deși în multe locuri încă nu ninge sau nu este alunecos, în Austria, de la 1 noiembrie, anvelopele de iarnă sunt obligatorii. Cu toate acestea, austriecii au modalități de a evita această obligație. În caz contrar, aceasta poate fi foarte costisitoare.

Pneurile de iarnă vor fi obligatorii în Austria de la 1 noiembrie

Cetățenii care nu și-au dus încă mașina la garaj pentru a-și schimba anvelopele ar trebui să facă acest lucru cât mai curând posibil. Șoferii care sunt prinși conducând cu anvelope de vară începând cu 1 noiembrie riscă o amendă deloc neglijabilă. În Austria, anvelopele de iarnă sunt obligatorii pentru autoturisme, mașini cu remorci ușoare sau grele și camioane mici până la data de 15 aprilie a anului viitor. Oficial, această obligație este denumită “obligația de a folosi anvelope de iarnă în funcție de condițiile meteorologice”.

ÖAMTC, echivalentul austriac al ADAC german sau ACR romanesc, dezvăluie cum pot fi evitate amenzile în condiții de iarnă. Anvelopele de iarnă trebuie montate pe toate roțile atunci când se circulă pe zăpadă, mâzgă sau gheață. Anvelopele cu denumirile “M+S, M.S. sau M&S” sunt considerate anvelope de iarnă. De asemenea, este posibil să se monteze lanțuri de iarnă pe cel puțin două roți motrice – dar numai dacă drumul este aproape complet acoperit de zăpadă sau gheață. Alte încălcări pot duce, de asemenea, la amenzi mari.

Începe obligația de a utiliza anvelope de iarnă: Nerespectarea normelor poate fi costisitoare

Cetățenii care optează pentru anvelope all-season sau all-weather ar trebui, de asemenea, să fie atenți la denumirea “M+S” de pe acestea, deoarece numai atunci pot fi considerate anvelope de iarnă. După cum scrie ÖAMTC, unele dintre modelele de anvelope all-season testate nu sunt recomandate, deoarece se comportă doar puțin mai bine decât cele de iarnă pe drumuri uscate și nu sunt convingătoare pe carosabil umed. Acest lucru înseamnă că multe anvelope all-season nu oferă ceea ce promit, nici iarna, nici vara

Cine circulă în condiții de iarnă fără anvelope de iarnă riscă o amendă de 60 de euro. Contravenienții care pun în pericol alți participanți la trafic pot fi amendați cu până la 5 000 de euro. Oricine refuză să monteze anvelope de iarnă pe timp de iarnă poate fi scos de pe șosea de către poliție. Pe lângă amenzi, există, de asemenea, amenințarea de a avea probleme cu propria companie de asigurări în cazul unui accident, dacă acesta a fost provocat iarna cu anvelope de vară. Și în alte țări există riscul unor amenzi mari dacă nu se montează anvelope de iarnă.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu