Arhiva erichmocanu.tv – CC-BY 4.0 

Roman condamnat la sase ani pentru Jaf

Pentru un jaf brutal al unui pensionar din Rangersdorf în septembrie 2020, un membru al unei bande de patru bărbați a fost condamnat luni la șase ani de închisoare de tribunalul regional din Klagenfurt. Cei patru au legat și i-au bătut pe rezidenți, bacșișul a venit de la asistenta mamei pensionarului.

Românul de 24 de ani nu a fost învinuit până acum, fiind în arest din august anul trecut. Tatăl a doi copii va merge acum la închisoare pentru un ceas și două inele când verdictul va deveni definitiv. Cei patru făptuitori sunt toți fie rude, fie rude prin căsătorie. Cei trei care au fost judecați până acum s-au învinuit unul pe altul în repetate rânduri pentru crime.

Prins de potrivirea ADN-ului

Tânărul de 24 de ani a fost prins întâmplător în Franța vara trecută, când un meci ADN de la jaf s-a dovedit fatal. Bărbatul anterior fără vină a protestat luni în instanță că nu el a fost cel care a ținut cuțitul la gâtul proprietarului de 64 de ani și l-a amenințat cu moartea. Victima nu și-a putut aminti exact și nu a putut identifica corect acuzatul.

Urmele ADN-i dovedesc complicitatea, dar nu că ar fi ținut cuțitul în mână. Pedeapsa pentru tâlhărie calificată și furt mare este între doi și 15 ani de închisoare. Șase ani este verdictul judecătorilor laici. Avocatul apărării nu a oferit nicio explicație.

Complicii deja condamnați

În 2021, un român de 31 de ani a fost condamnat la șase ani și jumătate de închisoare în legătură cu tâlhăria – mai multe despre asta în șase ani și jumătate de închisoare pentru tâlhari . Împreună cu trei complici, atacase acasă un pensionar. Au furat numerar, bijuterii și o colecție valoroasă de monede.

Asistenta a oferit informații despre scena ulterioară a crimei

Asistenta română care a avut grijă de mama victimei, în vârstă de 92 de ani, a jucat un rol cheie în invazia domiciliului. Ea l-a întâlnit pe acuzat pe Facebook și a ajutat la elaborarea planului criminalității. Acesta a oferit informații despre momentul în care locuitorii casei merg la culcare, ce uși sunt încuiate și ce obiecte de valoare pot fi găsite unde se află în casă.

Pentru a-și disimula ajutorul, și-a permis să fie rănită ușor în jaf. Potrivit acuzatului, aceasta a primit 1.000 de euro din pradă. Ea a fost condamnată la scurt timp după crimă și condamnată la patru ani de închisoare.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu