Spațiul Schengen: Karner este împotriva aderării Croației, României și Bulgariei

Comisia UE dorește ca Croația, Bulgaria și România să fie incluse în spațiul Schengen. Ministrul de Interne al Austriei, Gerhard Karner, se pronunță împotriva acesteia.

În această săptămână, Comisia UE s-a exprimat în favoarea extinderii spațiului Schengen fără control pentru a include Bulgaria, Croația și România. Este timpul să le primim bun venit”, a declarat miercuri, la Bruxelles, comisarul UE de Interne Ylva Johansson  . Autoritatea de la Bruxelles a cerut statelor UE să permită acestor trei state membre „participarea deplină” la spațiul Schengen. Votul ar trebui să aibă loc la Bruxelles pe 8 decembrie și este necesară unanimitatea.

Acum, însă, rezistența la acest pas crește. Austria este, de asemenea, unul dintre oponenții extinderii, așa cum a spus clar ministrul de Interne Gerhard Karner (ÖVP) KURIER. „Nu este momentul să votăm o prelungire acum dacă sistemul de frontieră externă nu funcționează”. Declanșatorul rezistenței este fluxul de refugiați care se revarsă în Europa Centrală prin Balcani. Peste 90.000 de migranți au fost deja reținuți în Austria în acest an, dintre care 75.000 nu erau înregistrați în nicio altă țară a UE, potrivit Ministerului de Interne.

Prin urmare, extinderea va fi un subiect fierbinte la reuniunea specială a miniștrilor de interne de săptămâna viitoare. Mai ales când Croația era pe cale să intre în spațiul Schengen. Cu toate acestea, nu va exista un vot special pentru Croația, deoarece Președinția Consiliului Ceh dorește doar ca aderarea să fie votată în bloc. Gerhard Karner: “Extinderea unui sistem defect nu poate funcționa. Situația din Europa arată clar că protecția frontierelor externe a eșuat”.

Ce este spațiul Schengen?

Spațiul Schengen include toate țările UE, cu excepția Bulgariei, Irlandei, Croației, României și Ciprului, precum și a patru țări din afara UE: Islanda, Liechtenstein, Norvegia și Elveția.

De regulă, nu există controale de identitate staționare la frontierele interne din spațiul Schengen. Mai ales după criza migrației din 2015, acest principiu a fost suspendat de o serie de țări, inclusiv Austria. De exemplu, Slovenia se plânge de ani de zile că Austria continuă să extindă controalele la frontieră.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu