Videoclipurile din abatorul de pui stârnesc dezbateri despre cruzimea față de animale

Imaginile și videoclipurile care au fost publicate acum documentează manipularea brutală a găinilor și arată deficiențe de igienă. Industria păsărilor de curte cere o „discuție sinceră” în loc de „indignare neproductivă”.

Imaginile și videoclipurile asociației împotriva fabricilor de animale (VgT) arată manipularea teribilă a găinilor în fermele de îngrășat din Stiria și au declanșat acum o discuție. Organizația-umbrelă a industriei austriece de păsări a cerut o „discuție sinceră despre constrângerile și condițiile economice predominante din industria noastră” în loc de „indignare neproductivă” față de problemele prezentate unilateral, a spus luni. VgT a denunțat, printre altele, cruzimea masivă împotriva animalelor.

Scenele acum recent publicate din octombrie și noiembrie 2022 de la un abator ar arăta tratamentul dur al animalelor și nerespectarea scandaloasă a igienei, a raportat organizația pentru bunăstarea animalelor. Cazul a fost semnalat. Potrivit VgT, abatorul ar trebui să aibă sigiliul de aprobare AMA, conform informațiilor de pe site-ul său. AMA promovează „îmbunătățirea continuă a calității și transparenței de-a lungul întregului proces de producție”. „Este îndoielnic faptul că consumatorii consideră aceste condiții drept „calitate îmbunătățită”, a spus David Richter de la VgT. „Nu putem sta pur și simplu și urmărim miile de animale care suferă în abatoarele din Austria – și nici populația austriacă. Facem apel la cei responsabili în afaceri, comerțul și politica pentru a implementa în sfârșit îmbunătățiri. Ne așteptăm ca autoritățile să investigheze abuzurile în detaliu”.

Muncitorii aruncă găini împotriva containerelor

Videoclipurile VgT, care demarează acum o petiție, arată cum muncitorii aruncă găini împotriva containerelor pentru a rupe craniile și gâtul animalelor. “În această zonă, animalele sunt sortate după ce au fost uimite și aruncate. Unele sunt probabil deja morți, altele evident că nu. Violența brutală care se arată în manipularea animalelor de aici este de necrezut”, spune Richter de la VgT. Cadavrele animalelor uluite sunt folosite greșit în mod repetat ca „cârpe de curățare” și folosite pentru a șterge echipamentul și îmbrăcămintea. Din punct de vedere al igienei, este, de asemenea, discutabil faptul că animalele nemișcate, probabil chiar moarte, sunt amestecate cu cele vii înainte de a fi uluite.

Abatorul funcționează cu un sistem de asomare cu dioxid de carbon în mai multe faze, care conform VgT se vinde teoretic ca „metodă avansată”. În practică, însă, există probleme sistematice și suferințe ale animalelor. Puii sunt aruncați în sistem în recipiente, căzând unul peste altul, unii rămânând blocați pe clapete. Expuși la gaz, gâfâie în panică, clătină din cap și bat din aripi. „Aceste imagini de la sistemul de asomare cu gaz sunt greu de suportat și sunt probabil noi pentru public”, a spus Richter.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu