Hotărât de o mare majoritate: Austria introduce vaccinarea obligatorie împotriva corona

Austria introduce o obligație generală de vaccinare pentru a combate pandemia corona. Consiliul Național a decis joi cu mare majoritate. Pasul este cel mai amplu regulament din UE până în prezent, Italia și Grecia au doar vaccinarea obligatorie pentru persoanele în vârstă. În plus, o loterie de vaccinare în valoare de până la 1,4 miliarde de euro în Austria are scopul de a crește disponibilitatea de a imuniza.

Vaccinarea obligatorie ar trebui să se aplice tuturor cetățenilor care au cel puțin 18 ani. Se fac excepții pentru femeile însărcinate și pentru orice persoană care nu poate fi vaccinată din motive medicale. Cei care și-au revenit sunt, de asemenea, scutiți de obligația de a se vaccina până la 180 de zile de la contractarea Covid-19. Încălcările obligației sunt supuse unor penalități aferente veniturilor de până la 3.600 de euro. Bundesrat-ul, adică camera statelor federale, va trebui probabil să aprobe legea pe 3 februarie – dar asta este considerată o formalitate.

Ministrul austriac al Sănătății, Wolfgang Mückstein (Verzii) a apărat vaccinarea obligatorie împotriva coronavirusului în dezbaterea parlamentară ca un act de solidaritate și coeziune. „Cu cât mai mulți oameni sunt vaccinați împotriva coronavirusului, cu atât mor mai puțini ca urmare a unei pandemii de coronavirus”, a spus ministrul joi.

De asemenea, șeful social-democraților din opoziție a susținut planul. „Vaccinarea salvează vieți, propria ta și viața altora”, a spus președintele SPÖ și epidemiolog Pamela Rendi-Wagner. Deși guvernul a ratat multe în ultimii doi ani, decalajele de vaccinare pot fi acum închise doar cu vaccinarea obligatorie. Neo-ul liberal a cerut o foaie de parcurs pentru ridicarea restricțiilor asupra libertății.

Legea urmează să fie implementată în mai multe etape. Verificări aleatorii de către autorități nu sunt planificate până la jumătatea lunii martie. De exemplu, poliția ar trebui să verifice și starea vaccinării în timpul operațiunilor lor. Au existat și critici din partea sindicatului de poliție pentru această sarcină suplimentară. Controlul complet planificat inițial prin compararea registrului populației cu registrul de vaccinare este conceput doar ca o opțiune. Această măsură ar trebui să depindă dacă rata de vaccinare crește semnificativ, așa cum se spera.

Potrivit guvernului, pentru fiecare vaccinare parțială se pot câștiga 500 de euro la loteria de vaccinare, care pot fi răscumpărate ca vouchere în restaurante sau în retail. Nu doar cei care decid cu întârziere pot participa, ci și cei care sunt deja protejați. Aproximativ fiecare a zecea cusătură ar trebui să fie recompensată în acest fel. În total, 75 de milioane de euro vor fi repartizați pentru comunitățile cu o rată de vaccinare de 80 la sută, 150 de milioane de euro pentru 85 la sută și 300 de milioane de euro pentru 90 la sută.

Ministrul Sănătății Wolfgang Mückstein (Verzii) a descris ca țintă o cotă de 85 până la 90% în rândul populației vaccinabile în vârstă de cinci ani și peste. În prezent este în jur de 75 la sută. Rata de vaccinare a populației totale este de 72 la sută.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu