Înăsprire în Austria: măști FFP2 în viitor și în aer liber

Austria reacționează la răspândirea rapidă a variantei Omikron a coronavirusului cu noi restricții și perioade de carantină mai scurte.

În viitor, o mască FFP2 va trebui purtată în aer liber dacă nu se poate menține o distanță de doi metri, așa cum a anunțat joi la Viena cancelarul federal Karl Nehammer. Acest lucru se aplică, de exemplu, zonelor pietonale și cozilor. În plus, comerțul este obligat să efectueze controale astfel încât regula 2G – adică admiterea doar pentru persoanele vaccinate și convalescente – să fie respectată.

Pentru a nu pune în pericol infrastructura, persoanele de contact ale persoanelor infectate pot fi eliberate în viitor din carantină după a cincea zi. Cu teste zilnice și purtând o mască FFP2, angajații din infrastructura critică ar trebui să poată continua să lucreze ca persoane de contact. Situația este foarte gravă, a spus Nehammer. Cu un efort comun, totuși, o nouă izolare poate fi prevenită. Potrivit informațiilor, așa-numitul pașaport verde ca dovadă a vaccinării va fi valabil doar șase luni din februarie.

Curba noilor infecții merge brusc în sus în Austria. Potrivit autorităților, joi, 8.853 de persoane din țara cu nouă milioane de locuitori au fost infectate cu virusul în decurs de 24 de ore.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu