Intrarea in Austria este posibilă numai cu un test PCR

Mai exact, intrarea în Austria este posibilă numai pentru toate persoanele cu un certificat 2-G valabil. De asemenea, trebuie prezentat un test PCR valid (72 de ore).

Viena. Datorită răspândirii rapide a variantei Omikron în Europa și a riscului asociat de combatere a pandemiilor în Austria, reglementările de intrare în Austria sunt acum înăsprite pentru toți oamenii. Înăsprirea ar trebui să contribuie la întârzierea răspândirii variantei Omikron în Austria. Noile reglementări de intrare intră în vigoare luni, 20 decembrie.

Reguli de intrare mai stricte
Mai exact, intrarea în Austria este posibilă numai pentru toate persoanele cu un certificat 2-G valabil. În plus, trebuie prezentat un test PCR valid (72 de ore) dacă nu poate fi detectată nicio vaccinare de rapel. Dacă nu se poate dovedi un test PCR suplimentar sau vaccinarea de rapel, intrarea este posibilă, dar după intrare trebuie începută imediat o carantină la domiciliu. Aceasta se încheie numai atunci când a fost efectuat un test PCR după intrare și a fost confirmat un rezultat negativ. În acest caz, înregistrarea prin autorizație prealabilă de călătorie este și ea obligatorie.

Femeile însărcinate și persoanele care nu pot fi vaccinate din motive de sănătate sunt scutite de cerința de detecție 2-G și de testul PCR suplimentar sau vaccinarea de rapel. Motivul excepției trebuie dovedit printr-un certificat medical. O altă excepție se aplică persoanelor de vârstă școlară, indiferent de cetățenie: acest grup de persoane poate intra cu permisul ninja sau un echivalent. Sunt excluși și copiii cu vârsta sub 12 ani, dar ca și însoțitorul lor adult trebuie să fie în carantină sau registru.

„Aceste reglementări mai stricte de intrare aduc cu ele mari provocări, în special pentru persoanele care călătoresc în străinătate în timpul sărbătorilor de Crăciun. Cu toate acestea, sunt necesare în acest moment pentru a contracara răspândirea Omikron în Austria”, a declarat ministrul Sănătății Wolfgang Mückstein.

Regula 3G se aplică navetiștilor
Austriecii, cetățenii UE și SEE și persoanele care locuiesc în Austria trebuie, de asemenea, să prezinte un certificat de vaccinare valabil sau un certificat de recuperare la intrarea în țară. În caz contrar, trebuie începută o carantină de zece zile. Posibilitatea de testare gratuită timpurie este disponibilă din a cincea zi. Și în acest caz, înregistrarea prin autorizație înainte de călătorie este obligatorie.

Există o regulă suplimentară de excepție pentru navetiști. Regula obișnuită 3G rămâne în vigoare aici.

Pe lângă reglementările mai stricte de intrare, statele Angola, Zambia și Malawi sunt adăugate și la lista zonelor cu variante de virus. Există o interdicție de aterizare pe toate aeroporturile austriece pentru zborurile directe din aceste țări.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu