Persoanele nevaccinate au voie la sărbători în familie

În perioada sărbătorilor de Crăciun, blocarea pentru persoanele nevaccinate este parțial ridicată – în acest timp ei pot lua parte la mici sărbători de familie. Ministrul Sănătății Wolfgang Mückstein (Verzii) și ministrul Familiei Susanne Raab (ÖVP) au anunțat acest lucru într-o conferință de presă vineri. În noaptea de Revelion, ora 23:00 va fi de asemenea ridicată.

Indiferent de starea de vaccinare, în zilele de 24, 25 și 26 decembrie precum și pe 31 decembrie sunt permise întâlniri de până la zece persoane fără dovada 2-G în privat. De la zece persoane – până la maximum 25 de persoane – sunt permise întâlnirile cu dovezi 2-G, adică pentru persoanele vaccinate și convalescente.

În noaptea de Revelion se ridică interzicerea CoV în gastronomie, se aplică restricția obișnuită a statelor federale. În afară de zilele menționate, măsurile existente continuă să se aplice – izolarea persoanelor nevaccinate va fi prelungită cu zece zile în comisia principală a Consiliului Național. Un alt motiv de scutire este definit pentru ca sărbătorile să poată ieși din casă, și anume adunări de maximum zece persoane.

Domeniul de aplicare a „elaborat” cu blocarea

Odată cu blocarea de trei săptămâni în toată Austria, a fost creată o anumită marjă de libertate, a spus Mückstein. Cu Omikron, însă, acum a fost adăugată o altă provocare. Austria este una dintre cele trei țări din Europa care secvențiază cel mai mult, potrivit lui Mückstein. Prin urmare, se știe că Omikron nu este încă atât de răspândit în această țară. În prezent, există 75 de cazuri Omikron și două școli în Austria în care există factori suspecti. Într-o comparație europeană, Austria merge încă bine, dar trebuie să fii atent

„Știm că varianta Omikron este mai ușor de transferat”, spune Mückstein. Cu toate acestea, nu se știe în ce măsură protecția împotriva vaccinării este restricționată. Blocarea generală a făcut loc aerului. „Trebuie să facem posibil Crăciunul în familie”, a spus Mückstein. Întrebat dacă țara ar trebui să fie închisă din nou în ianuarie, Mückstein a spus: „Nu pot și nu voi exclude nimic pentru ianuarie, dar vă pot asigura că vom monitoriza situația foarte atent”.

Blocarea slăbită de sărbătorile legale

Ministrul Sănătății Wolfgang Mückstein (Verzii) a anunțat într-o conferință de presă comună cu ministrul Familiei Susanne Raab (ÖVP) că blocarea pentru persoanele nevaccinate va fi ridicată de sărbători și de Revelion.

Noi reguli de intrare în curs

Regulamentul de intrare, care se bazează pe recomandările autorității epidemice din UE ECDC, va fi anunțat în următoarele ore. Reguli mai stricte de intrare pentru cei care sosesc din Marea Britanie sunt dezbătute.

Mückstein a mulțumit personalului medical pentru angajamentul lor incredibil și tuturor persoanelor care au susținut măsurile aplicabile.

„Răgaz” înaintea lui Omikron

„Încercarea ne-a dat un oarecare răgaz”, a spus Raab, ceea ce înseamnă că ea vede viața de familie de Crăciun ca fiind posibilă. În același timp, ea consideră că este sarcina ei să „sublinieze evoluțiile care urmează”, a spus Raab, îngrijorat de răspândirea variantei Omikron.

FPÖ: „act de grație pentru supuși”

Pentru FPÖ, regulamentul de Crăciun este, potrivit emisiunii, un „act de grație pentru subiecți”. Persoanele nevaccinate ar continua să fie excluse din viața socială. Guvernul ratează următoarea șansă de a ieși din impasul CoV, a declarat șeful FPÖ Herbert Kickl, care a descris blocarea pentru persoanele nevaccinate drept „tachinând”.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu