Uniforma militară pentru femeile însărcinate

Armata germană introduce îmbrăcăminte de maternitate pentru soldatele însărcinate peste tot.

Până acum, femeile soldate nu au avut de ales decât să poarte haine civile în timpul sarcinii. Pentru că uniformele nu se mai potrivesc după un timp. Dar asta ar trebui să se schimbe în acest an, după cum relatează „ Süddeutsche Zeitung ”. Armata germană introduce pentru prima dată îmbrăcămintea de maternitate.

Uniforma a fost deja testată de femeile însărcinate în serviciu de un an. Bundeswehr a cheltuit 650.000 de euro pentru asta. S-a luat în considerare feedback-ul celor 80 de testeri. Uniforma, care include și colanți, este elastică și, prin urmare, gata de utilizare pe toată durata sarcinii.

Două la sută dintre femeile de serviciu sunt însărcinate

Testerii au fost practic mulțumiți de noile uniforme. Doar în cazul îmbrăcămintei de câmp în camuflaj, care, spre deosebire de costumele de serviciu, se folosește mai mult pe teren sau la birou, a existat un feedback mai negativ. Soldații au cerut un material mai ușor și să nu folosească tricotajele.

Uniforma este programată să fie introdusă în cursul acestui an. În primul rând, feedback-ul este pe deplin evaluat și sunt aduse îmbunătățiri. Aproximativ două procente din cei 20.000 de soldați germani care, potrivit Bundeswehr, sunt însărcinați, sunt afectați de schimbare.

Ministrul Apărării Ursula von der Leyen (CDU) a inițiat inovația pentru îmbunătățirea compatibilității familiei și muncii în armată. Cu toate acestea, Germania nu joacă un rol de pionierat: mai multe armate, printre care SUA și Țările de Jos, au introdus deja uniforme de maternitate.