Austria: Nouă plată unică de până la 400 de euro planificată înainte de Crăciun

Costurile de încălzire sunt încă mari în Austria. O subvenție suplimentară pentru costurile de încălzire de 200 până la 400 de euro pe gospodărie este menită să atenueze aceste costuri. Plata se face o singură dată și se procesează de către statele federale. Conceptul ar trebui să fie decis până la Crăciun și implementat rapid.

Ministrul de Finanțe Brunner (ÖVP) a anunțat vineri că deja se lucrează la un concept de extindere a subvenției pentru locuințe și încălzire . Această măsură se va ridica la aproximativ 500 de milioane de euro și va fi prezentată înainte de Crăciun. Datorită creșterii uneori puternice a costurilor de încălzire, sprijinul suplimentar este deosebit de important pentru familiile și familiile cu venituri mici.

Procesarea subvenției pentru costurile suplimentare de încălzire ar trebui – ca și în trecut – să aibă loc prin intermediul statelor federale. Această plată unică ar trebui să se ridice în cele din urmă la între 200 și 400 de euro pe gospodărie.

Statele federale cresc, de asemenea, granturile

Adulții din Austria care locuiesc în propria gospodărie pot solicita în prezent o subvenție pentru costurile de încălzire de la stat. Dacă costurile de încălzire pe sezon sau an calendaristic sunt peste o anumită sumă, se poate solicita subvenția. Venitul anual este, de asemenea, o condiție prealabilă pentru dreptul la prestații.

Există uneori diferențe semnificative în cerințele pentru fiecare stat federal. De exemplu, statul Austria Inferioară a decis să acorde o subvenție pentru costurile de încălzire pentru sezonul 2022/23 și o subvenție specială Austria Inferioară pentru subvenția pentru costurile de încălzire de 150 de euro fiecare. Acestea sunt destinate beneficiarilor de pensii minime, indemnizații de asigurări de șomaj sau venituri mici sub rata de referință a indemnizației compensatorii.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu