Cancelarul Nehammer vrea gard pentru refugiați la granițele UE

Acum, cancelarul Nehammer subliniază și importanța gardurilor la frontierele externe ale UE. Resursele financiare urmează să fie asigurate de UE.

Ministrul Europei Karoline Edtstadler (ÖVP) a continuat miercuri cu apelul pentru „bariere fizice” la frontierele externe ale UE. ÖVP pare să dorească să facă din nou problema migrației un factor determinant în dezbaterea publică – ceea ce a demonstrat nu în ultimul rând cu blocada Schengen . 

Cancelarul Karl Nehammer (ÖVP) continuă acum cererile ministrului său în dezbaterea politică din cadrul UE. „Trebuie să spargem în sfârșit gardurile tabu ”, a spus el înainte de summitul UE de la Bruxelles, joi. El solicită mai multe bariere la frontierele externe ale UE. 

Mai presus de toate, este vorba despre Bulgaria, căreia i s-a refuzat aderarea la Schengen. Gardul urmează să fie ridicat cu ajutorul fondurilor UE. Nehammer spune că este în strânsă legătură cu șefii de stat din România și Bulgaria. „Însuși președintele bulgar spune că este necesar să se întărească gardul împotriva Turciei”, a spus cancelarul. În prezent lipsesc aproximativ două miliarde de euro pentru asta.

Nehammer se referă la granița greco-turcă : „Gardurile în sine nu sunt nimic nou”. În opinia sa, Comisia dezamăgește statele membre și nu eliberează niciun fond pentru aceasta.

Președintele Bulgariei, Rumen Radew, ia atitudine față de vetoul Austriei. Bulgaria a îndeplinit deja toate condițiile pentru intrarea la Schengen în 2011. În opinia sa, orice obiecție este motivată de politica internă.

Comisarul UE de interne Ylva Johansson a criticat din nou blocada. Acest lucru va ajuta doar Rusia. Nehammer, în schimb, consideră că este „nepotrivit” să lege conflictul din Ucraina cu problema Schengen. El crede că „trebuie găsite soluții și nu comparații nepotrivite”.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu