CARMA – 1500 de Familii din regiunea Austriaca Vorarlberg rămân fără Alocație de copii si Asigurare medicala!

După ce majoritatea austriecilor au fost de acord cu măsura luata de fostul Cancelarul Kurz in anul 2018, ca Alocațiile de Copii fa fie indexate pentru copii ce trăiesc in afara Austriei, acuma tot ei, austriecii se vaită ca rămân fără bani si asigurare.

Ministerul Familiei își vede mâinile legate după hotărârea OGH.

Pana in Februarie 2023 toți cetățenii ce trăiau in Austria si in special in regiunea Vorarlberg, dar unul sau ambii părinții munceau in Elveția sau Liechtenstein, primeau de la statul austriac, alocația familială si alocația pentru îngrijirea copilului. Automatic erau si asigurați medical in Austria.

Acum, Ministerul Familiei vorbește, referindu-se la o hotărâre a Curții Supreme (10 ObS 133/22i) din 2022 noiembrie. Ministerul Familiei, condus de Susanne Raab (ÖVP), spune: “Procedura modificată se bazează pe o decizie a Curții Supreme, care a stabilit că alocația pentru îngrijirea copiilor nu mai poate fi plătită pentru navetiștii transfrontalieri în anumite constelații. Ministerul Afacerilor Familiei este obligat să respecte decizia Curții Supreme și nu există loc pentru discreție în interpretare.”

În conformitate cu legislația UE, prestațiile familiale se primesc în statul în care se desfășoară activitatea lucrativă. În această hotărâre, Curtea Supremă a constatat că, în cazul lucrătorilor transfrontalieri din statele membre care nu prevăd prestații de tip alocație pentru îngrijirea copilului – cum ar fi Liechtenstein sau Elveția -, nu se aplică Regulamentul UE care reglementează prestațiile familiale transfrontaliere. Prin urmare, nu se poate aplica așa-numita “egalizare a circumstanțelor”, conform căreia munca remunerată în străinătate este tratată în mod egal.

Când e sa ne batem joc de alții, e bine! – Când suntem personal vizați, ne doare!

Erich Mocanu, cel ce a inițiat petiția NOindexierung si a câștigat la Curtea Europeana de Justitie contra Austriei, ne explica POSIBILE CONSTELAȚII DE CAZURI

Legea Alocațiilor din Austria e la fel ca si Legea din Elveția, Liechtenstein, Germania.

Legea spune clar, Ai dreptul de a primi alocație pentru copii doar daca muncești in tara in care vrei sa depui cererea pentru alocație sau beneficiezi de Șomaj sa ajutor Social.

Exemplu 1

Familia locuiește în Austria
Tatăl lucrează în CH; mama nu are un loc de muncă (casnica)
CH este principalul stat responsabil, se datorează o alocație familială din partea CH (similară cu alocația familială);

Exemplu 2

Familia locuiește în Austria
Ambii părinți lucrează în CH
CH este principalul stat responsabil, se datorează o alocație familială din partea CH (similar cu alocația familială);

Exemplu 3

Familia locuiește în Austria
Mama lucrează în Austria; tatăl lucrează în CH
Austria este principalul stat responsabil, alocația familială este datorată în Austria.
Daca in CH alocația este mai mare decât in Austria, atunci CH oferă diferența dintre alocația austriaca si cea din CH.

Exemplu 4

Familia locuiește în Germania
Mama lucrează în Austria; tatăl lucrează în
Germania este principalul stat responsabil. Daca in Austria alocația este mai mare decât in Germania, atunci Austria oferă diferența dintre alocația austriaca si cea din Germania.

Ministerul Familiei presupune că în curând Curtea Supremă se va pronunța din nou asupra acestei probleme. “În plus, vom sugera ca această problemă să fie înaintată Curții Europene de Justiție pentru o hotărâre preliminară, pentru a restabili securitatea juridică pentru toate familiile afectate”, subliniază o purtătoare de cuvânt a ministerului.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu