La Ciordit in Austria – ghinion pentru banda de romanii

Se spune că doi români au făcut pradă în valoare de 30.000 de euro. Vehiculul făptuitorilor fost observat pentru prima dată în cartierul Krems.

După șase spargeri și cinci astfel de tentative în trei state federale, criminaliștii din Austria Inferioară au oprit doi suspecți. Anchetatorii i-au arestat pe cei doi în Stiria. Bărbații, în vârstă de 34 și 37 de ani, au fost duși la închisoarea din Linz, a informat sediul poliției de stat din St. Pölten.

Scenele crimei

Cetăţenii români sunt acuzaţi că au jefuit magazine, restaurante şi un dealer auto din octombrie anul trecut. Potrivit informațiilor de miercuri, locurile de jaf au fost în Piberbach (districtul Linz-Land), Gföhl și Albrechtsberg (districtul Krems), în districtul cadastral Krems Gneixendorf, în Lunz am See (districtul Scheibbs) și în Riegersburg (sud-estul Stiriei). district).

O parte din pradă a fost confiscată
 
© Imagine: LPD Austria Inferioară

Anchetatorii Oficiului de Stat al Poliției Criminale din Austria Inferioară, zona de investigație furt, identificaseră o posibilă mașină de jaf în urma tentativelor de spargere din noaptea de 10 ianuarie în cartierul Krems sau în Gneixendorf și l-au identificat ulterior pe șoferul român în vârstă de 37 de ani, care conducea cu un compatriot de 34 de ani locuia în orașul din districtul Stirian Bruck ad Mur.

Bărbații au fost prinși după patru tentative de spargere la Riegersburg, miercuri, săptămâna trecută, la Aschau, în comuna Ilz (districtul Hartberg-Fürstenfeld).

Suspecții au mărturisit

Bunurile furate și instrumentele de spargere au fost asigurate. În timp ce bărbatul de 37 de ani a refuzat să depună mărturie, suspectul mai tânăr a mărturisit, potrivit poliției. Prada bărbaților includea unelte, numerar și îmbrăcăminte în valoare de aproximativ 30.000 de euro. La momentul respectiv nu se cunoștea valoarea pagubelor materiale cauzate.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu