Noi Reguli din Aprilie `23 in Austria

În luna aprilie, diverse plăți directe și prime în numerar vor fi din nou transferate persoanelor din Austria. În loc să se introducă măsuri de reducere a inflației – așa cum cer de mult timp cercetătorii economici – vor fi transferate din nou plăți unice către milioane de gospodării. O prezentare generală a bonusurilor pentru luna aprilie poate fi găsită aici, pe Finanz.at.

YouTube player

La “doar” 9,1%, inflația din martie 2023 scade mai mult decât se aștepta în comparație cu lunile precedente, ianuarie (11,2%) și februarie (10,9%), dar este încă mult peste media zonei euro. Experții critică aderarea la principiul “stropitorului” prin intermediul plăților unice. Sunt necesare de urgență măsuri de limitare a inflației, cum ar fi o frână a chiriilor – la urma urmei, chiriile de referință vor crește cu 8,6% de la 1 aprilie. Până în prezent, nu s-a ajuns la niciun acord cu privire la aceste măsuri.

În schimb, guvernul federal și provinciile continuă să urmărească plata unor bonusuri unice în numerar pentru milioane de gospodării din Austria. O prezentare generală a plăților unice și a primelor în numerar din aprilie poate fi găsită aici:

Vienna Energy Bonus: 200 de euro din aprilie

În total, 650.000 de gospodării vieneze vor beneficia, începând cu luna aprilie, de noul bonus energetic de până la 200 de euro. Suma va fi transferată automat în conturile vienezilor. Potrivit informațiilor primite de la consilierul provincial pentru afaceri sociale și economie, plata va începe la 11 aprilie 2023.

Bonus Carintia: Plata ultimilor 100 de euro

Așa-numitul “bonus Carinthia” a fost majorat la un total de 600 de euro pentru anul 2023. De la începutul anului, aceasta a fost plătită în mai multe tranșe. În luna aprilie, ultima sumă de 100 de euro va fi plătită tuturor corintienilor eligibili.

200 de euro suplimentari pentru costul locuinței

Ca o alternativă la frâna de chirie împotriva noii creșteri a chiriilor orientative din aprilie cu 8,6%, s-a decis acum o nouă subvenție suplimentară pentru costurile de locuire de până la 200 de euro în medie pe gospodărie. Această subvenție poate fi solicitată în mod nebirocratic de la începutul lunii aprilie. Responsabili sunt statele federale respective, care administrează subvențiile pentru costurile de locuință și de încălzire. Bugetul pentru aceste subvenții a fost deja majorat cu 450 de milioane de euro în 2023.

Se încheie termenul limită pentru bonusul de 150 de euro

Toți cei care nu au depus încă o compensație pentru costurile de energie sau au primit o respingere din cauza unor informații incorecte mai pot depune acest voucher de 150 de euro ca o compensație pentru costurile de energie doar până la 31 martie. Acesta va fi apoi aplicat automat la următoarea factură a furnizorului de energie electrică.

În octombrie, bonusul pentru climă va fi din nou plătit tuturor austriecilor. În acest an, se va plăti suma inițială de până la 200 de euro – eșalonată în funcție de locul de reședință. Copiii vor primi din nou jumătate din sumă.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu