Medicul de familie nu mai vrea să vaccineze împotriva Corona – universitatea îi retrage permisul de predare

Un medic de familie din Leipzig nu mai vrea să vaccineze pe nimeni împotriva Covid-19 în cabinetul său. Pentru că mulți dintre pacienții săi au fost imunizați nu voluntar, ci din cauza presiunii sociale, el vorbește despre vătămare corporală. Acum, Universitatea din Leipzig a răspuns.

Din cauza unei dispute cu privire la vaccinările corona , Universitatea din Leipzig și-a încheiat cooperarea cu un medic de familie din sudul orașului. Acest lucru este raportat de „MDR” , printre altele . Medicul anunțase anterior pe site-ul său că nu va mai vaccina pe nimeni împotriva Covid-19 cu efect imediat .

„Cel mai recent, au venit la mine pacienți care invocă ca motive pentru vaccinare presiunea socială, presiunea angajatorilor și restricțiile generale din viața publică”, se arată în document. Și mai departe: „Pentru o măsură medicală precum o vaccinare, o necesitate medicală și acordul pacientului sunt cerințe de bază”.

Pentru medicul de la Leipzig, vaccinările corona sunt în prezent „vătămare corporală”

Pentru medic, un lucru este cert: pentru a fi de acord cu o vaccinare corona, „pacientul trebuie să fie pe deplin informat și decizia nu trebuie luată sub presiune sau sub amenințarea sancțiunilor”. Cu toate acestea, aceste condiții nu sunt îndeplinite în prezent.

Universitatea anunță colaborarea cu medicul medic

Vineri, Universitatea din Leipzig a tras apoi o linie. Până acum, medicul, care nu mai vrea să vaccineze pe nimeni împotriva Covid-19 în cabinetul său, a operat un cabinet didactic academic.

Cu toate acestea, deoarece valorile științifice și etice de bază și înțelegerea mandatului educațional erau în contradicție clară cu punctul de vedere al medicului, cooperarea a fost încetată. Într-o discuție cu medicul nu s-a obținut nicio lămurire.

Aceasta înseamnă: în viitor, studenții nu vor mai avea voie să se formeze în cabinetul medicului de familie Leipzig. În mod normal, acest lucru ar fi fost posibil ca parte a unui stagiu bloc de două săptămâni, în anul opțional și în anul practic.